Dolar sahiplerine soğuk duş! Dolarda düşüşler başladı, yatırımcılar merak ediyor: İşte 3 Eylül dolar fiyatları

Dolar sahiplerine soğuk duş! Dolarda düşüşler başladı, yatırımcılar merak ediyor: İşte 3 Eylül dolar fiyatları

Dolar sahiplerine soğuk duş aldıracak gelişme! Dolar kuru, haftanın ikinci gününde yatay konumundan düşüşe geçti. Son rekorların ardından dolar fiyatının tekrardan 34 TL’nin altına çekilmesi, yıl sonu tahminlerini de güncelledi. İşte 3 Eylül dolar fiyatları…

Son bir haftayı tarihi seviyelerde geçiren dolar kuru, bu hafta ivmesini kaybetti. Cuma günü 101,7 seviyesini test eden dolar endeksi, dün yüzde 0,1 oranında bir düşüşle 101,6 seviyesine geriledi. Dolar kuru ise, rekor kırdığı hafta olan 34.50 seviyesinden sonra yeniden 34 liranın altına indi.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ BELİRSİZLİKLER

Dolar kurundaki düşüşte, ABD'deki istihdam raporuna yönelik temkinli yaklaşım ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasını gevşetme kararı etkili oldu. Bu durum, döviz kurları üzerindeki belirsizliği artırmış durumda.

YIL SONU DOLAR TAHMİNLERİ GÜNCELLENDİ

Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından, Goldman Sachs'tan yeni bir dolar kuru tahmini geldi. Banka analistleri, dolar kurunun 3 ay sonrasında 33 TL, 6 ay sonrasında 35 TL ve 12 ay sonrasında 39 TL olacağını öngörmüşken, bu tahminlerini güncelledi. Yeni tahminlere göre, dolar kuru 3 ay içinde 36 TL, 6 ay içinde 39 TL ve 12 ay içinde 44 TL'ye yükselebilir.

3-eylul-2024-guncel-kur-fiyatlari.jpg

3 EYLÜL 2024 GÜNCEL KUR FİYATLARI

Bugün, 3 Eylül 2024 itibarıyla güncel döviz kurları şu şekildedir:

  • Dolar Fiyatı: 33.94 TL
  • Euro Fiyatı: 37.58 TL
  • Sterlin Fiyatı: 44.57 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN