Dolar fiyatları gece yarısı uçuşa geçti! Uzmanlar nedenini açıkladı: 29 Ağustos 2024 güncel döviz kurları...

Dolar fiyatları gece yarısı uçuşa geçti! Uzmanlar nedenini açıkladı: 29 Ağustos 2024 güncel döviz kurları...

Piyasalarda yaşanan ani hareketlilik ile birlikte dolar fiyatları gece yarısı uçuşa geçti. Yaşanan bu hareketlilik sonrası herkesin merak ettiği güncel döviz kurları da belli oldu. İşte 29 Ağustos 2024 güncel döviz kurları…

Para piyasalarında dün gece yaşanan hareketlilik, döviz kurlarında önemli değişimlere neden oldu. Dolar, tarihi bir rekora imza atarak 34.50 TL seviyelerine yükseldi. Bu sıra dışı hareketin ardından, piyasalarda kısa süreli dalgalanmalar gözlemlendi. İşte 29 Ağustos 2024 itibarıyla döviz kurlarındaki son durum:

DOLAR FİYATI TARİHİ REKOR KIRDI

Dün gece dolar kuru, TL karşısında 34,4898 TL seviyelerine çıkarak tarihi bir yüksekliğe ulaştı. Bloomberg'in haberine göre, Asya piyasalarının açık olduğu saatlerde görülen bu ani yükseliş, yatırımcıların zararlarını minimize etmek için hızlıca işlemlere girmelerine neden oldu ve kur kısa sürede normal seyrine döndü. Deutsche Securities'ten yapılan açıklamada, bu dalgalanmanın temel nedeninin likidite sıkıntısı olduğu ifade edildi.

yeni-proje-15.jpg

TL’NİN JAPON YENİ KARŞISINDAKİ DURUMU

Aynı saatlerde Türk Lirası'nın Japon Yeni karşısında da keskin bir düşüş yaşandı. Traders Securities'in Piyasa Departmanı Başkanı Yoshio Iguchi, “TL’deki hareket tam bir muammaydı” yorumunda bulundu. Bankaların TL/Yen için verdikleri tekliflerin hızla genişlemeye başladığını belirten Iguchi, bu hareketin TL/Yen kurunda alım tarafındaki uzun pozisyonlarda olan yatırımcıların hareketliliğini artırdığını söyledi.

29 Ağustos 2024 Dolar Fiyatı

Bugün itibarıyla 29 Ağustos 2024 sabah saat 08:00’de dolar fiyatı:

  • Alış: 34.13 TL
  • Satış: 34.14 TL

29 Ağustos 2024 Euro Fiyatı

  • Euro alış: 37.99 TL
  • Euro satış: 38.00 TL

29 Ağustos 2024 Sterlin Fiyatı

  • Sterlin alış: 45.09 TL
  • Sterlin satış: 45.12 TL

guncel-kur.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN