Bu hafta en çok hangi yatırım kazandırdı? Altın, dolar, borsa... Parasını ona yatıran kaybetti

Bu hafta en çok hangi yatırım kazandırdı? Altın, dolar, borsa... Parasını ona yatıran kaybetti

Bir haftayı daha geride bırakırken, yatırımcıların en çok merak ettiği soru yanıt buldu. Altın, dolar, borsa… Bu haftanın en çok kazandıran yatırımı belli olurken, parasını ona yatıran kaybetti…

Bu hafta borsa, altın, dolar, euro ve hisse senetleri karışık bir seyir izledi. Yatırımcılar, piyasalardaki dalgalanmaların ardından kazançlı yatırım araçlarını merak ediyor. İşte haftanın yatırım araçlarına dair detaylı rapor:

BORSA: YÜZDE 1,71 ARTIŞ

BIST 100 endeksi, bu hafta dalgalı bir seyir izledi ve en düşük 9.523,25, en yüksek ise 9.888,40 puanı gördü. Haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 1,71 değer kazanarak 9.833,22 puandan tamamladı. Bu artış, yatırımcıların borsa yatırımlarından olumlu sonuçlar almasını sağladı.

ALTINDA HAFİF ARTIŞLAR

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,33 artışla 2.757 liraya çıktı. Cumhuriyet altını ise yüzde 2,28 yükselerek 18.722 liraya ulaştı. Çeyrek altın fiyatı da 4.590 liradan 4.617 liraya yükseldi. Bu haftaki artışlar, altın yatırımcılarına kazanç sağladı.

haftanin-en-cok-kazandiran-yatirim-araci-1.jpg

DÖVİZ KURLARINDA KAZANDIRAN DA VAR DÜŞEN DE

ABD doları bu hafta yüzde 0,20 değer kazanarak 34,0690 liraya çıktı. Ancak euro yüzde 0,82 azalış gösterdi ve 37,6870 liraya geriledi. Bu durum, döviz piyasasında farklı sonuçlar doğurdu ve dolar kazançlı bir yatırım aracı olurken, euro değer kaybetti.

YATIRIM VE EMEKLİLİK FONLARINDA DÜŞÜŞLER VE KAZANÇLAR

Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,23, emeklilik fonları ise yüzde 0,41 değer kaybetti. Ancak yatırım fonları içinde en çok kazandıran kategori, yüzde 0,80 ile Para Piyasası fonları oldu. Bu fonlar, yatırımcılara küçük ama olumlu kazançlar sağladı.

HAFTANIN EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI

Bu hafta itibarıyla, Borsa ve altın yatırımcılar için en kazançlı araçlar olarak öne çıktı. BIST 100 endeksi ve altın fiyatlarındaki artışlar, yatırımcılara olumlu sonuçlar sundu. Döviz kurları ise yatırımcılara karışık bir tablo sundu; dolar kazanç sağlarken, euro değer kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN