Borsada işlem gören şirketin konkordato kararı sonrası ortaya çıktı! Portföy yöneticileri fon tercihlerinde uzak durmuş

Borsada işlem gören şirketin konkordato kararı sonrası ortaya çıktı! Portföy yöneticileri fon tercihlerinde uzak durmuş

MEGAP yurt içi piyasalarda konkordato ilan etmişti. Borsada işlem gören şirketin konkordato kararı sonrası ortaya çıktı! Hisseleri kapış kapış alınırken bu kez durum tam tersi oldu... Portföy yöneticileri fon tercihlerinde uzak durmuş

Yurt içi piyasalarda konkordato ilan eden Mega Polietilen, yatırımcıların dikkatini çekti. Halka açık bir şirketin konkordato ilan etmesi, piyasalarda tedirginlik yaratırken, borsada işlem gören bu firmanın hisseleri hızla değer kaybetti.

3 AY SÜRELİ KONKORDATO KARARI VERİLDİ

Mega Polietilen, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri nedeniyle üretim faaliyetlerinin aksamaması için konkordato başvurusunda bulunduğunu ve mahkemenin 3 ay süreli konkordato kararı verdiğini bildirdi. Şirket, sermaye artırımı sürecinin devam ettiğini ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yapacağını da açıkladı.

Mega Polietilen'den (MEGAP) konkordato açıklaması! - Ekonomi

PORFTÖY YÖNETİCİLERİ FON PORTFÖYLERİNDEN ÇIKARDI

Mayıs ayında hisseleri 10,84 TL ile tarihi zirvesine ulaşan Mega Polietilen, ağustos ayında büyük bir geri çekilme yaşayarak hisseleri 4,67 TL'ye kadar geriledi. Bu dramatik düşüş, yatırımcı ilgisinin hızla azalmasına ve portföy yöneticilerinin de bu hisseyi fon portföylerinden çıkarmasına neden oldu.

Fintables verilerine göre, temmuz ayı sonu itibarıyla TEFAS'ta işlem gören hiçbir yatırım fonunda Mega Polietilen hissesinin yer almadığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN