Bireysel emeklilik birikimlerinde yeni uygulama: Banka kredisinde teminat olabilecek

Bireysel emeklilik birikimlerinde yeni uygulama: Banka kredisinde teminat olabilecek

Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları, 3 Haziran 2024'ten itibaren BES birikimlerini bankalardan kredi kullanırken teminat olarak gösterebilecekler. Bu sayede BES katılımcıları, emeklilik birikimlerini kullanmadan kredi kullanabilecek ve farklı kredi seçeneklerine erişebilecekler.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları için önemli bir gelişme yaşandı. Emeklilik Gözetim Merkezi koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda gerekli altyapı oluşturularak, BES birikimleri teminat olarak gösterilerek bankalardan kredi kullanılması mümkün hale geldi.

Krediye teminat olarak gösterilen BES birikimleri, kredinin açık olduğu süre boyunca Alacağın Devri Fonlarında değerlenmeye devam ediyor. Kredi kapatıldıktan sonra ise teminat gösterilen BES birikimlerinin fon dağılımı, tekrar kredi açılışı öncesindeki fonlar olacak şekilde güncelleniyor. Söz konusu süreç, Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından uçtan uca koordine ediliyor.

Bu uygulamanın hayata geçmesiyle BES katılımcıları:

  • Emeklilik birikimlerini kullanmadan kredi kullanabilecekler.
  • Farklı kredi seçeneklerine erişebilecekler.
  • Daha düşük faiz oranlarından yararlanabilecekler.

BES BİRİKİMİ İLE KREDİ KULLANIMININ ÖNÜ AÇILMIŞTI

2023 yılında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından bir yönetmelik yayınlanmış, BES birikimi ile kredi kullanımının önü açılmıştı. Bu yönetmelik ile BES katılımcılarının birikimlerini teminat göstererek konut, taşıt, ihtiyaç ve öğrenim kredisi kullanabilecekleri hüküm altına alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN