Bir gram altın 4 Bin lira olacak! Ekonomistler değil kuyumcular duyurdu: Çok büyük rekor geliyor

Bir gram altın 4 Bin lira olacak! Ekonomistler değil kuyumcular duyurdu: Çok büyük rekor geliyor

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş altın piyasasındaki durgunluğu da beraberinde getiriyor. Artan fiyatlar vatandaşları altın almaktan da uzaklaştırıyor. Altın fiyatları hakkında açıklama bu kez ekonomistlerden değil kuyumculardan geldi. Altında çok büyük rekor sinyalleri geldi. 1 gramı 4.000 TL'ye ulaşacak. İşte altın fiyatlarındaki son gelişmeler…

Batman'daki kuyumcular artan fiyatlar nedeniyle işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi. Bazı kuyumcular faizin piyasada oluşturduğu olumsuz havanın etkisi nedeniyle altına rağbetin azaldığını belirtti. Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan artışı nedeniyle altın piyasasının durgun geçtiğini belirten kuyumcular vatandaşların alım gücünün düşmesi altından uzaklaşma fikrini de beraberinde getirdiğini aktardı. Uzun vadeli yatırımlarda altının kazandırdığını aktaran kuyumcular en iyi yatırım aracı olduğunu belirterek vatandaşları altın alımı yapması için çağrıda bulundu.

PİYASADA SON DURUM NE OLACAK?

Artan fiyatlar nedeniyle insanların düğünlerde bile çeyrek alamaz hale geldiğini belirten kuyumcu esnafı Berat Kaplan, altın piyasasının 2-3 aydır durgun halde olduğunu söyledi. Alım gücünün her güce geçen gün daha da düştüğünü belirten Kaplan, vatandaşın altın almakta zorlandığını aktardı. Kaplan, “Bunun nedeni ise genel olarak dünyada yaşanan savaşlardan kaynaklanıyor. Sürecin böyle gitmesiyle durgunluğun biraz daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Hatta bu gidişat düzelmezse altının gramı 4 bin liraya kadar yükselebilir. Şu anda bir çeyreğin fiyatı 4 bin 650 TL, 22 ayar altının gramı da 2 bin 626 lira civarındadır. Böyle olduğu için insanlar altık düğünlerde çeyrek alamaz hale geldi." dedi.

Doğru Altın Yatırımı

EN İYİ YATIRIM ARACI “ALTIN”

Dünyada gelmiş geçmiş en iyi yatırım aracının altın olduğunu belirten Kaplan, karlı bir yatırım aracı olduğunu ifade etti. Vatandaşlara her zaman altın almasını tavsiye ettiğini dile getiren Kaplan, orta ve uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu belirterek yastık altında para değil altın biriktirin tavsiyesinde bulunduğu. Yatırım yapmak için işçiliği olmayan altınların alınması gerektiğine dikkat çeken Kaplan, bugün altının yüksek olduğunu belirterek Yarından daha iyi olduğunun altını çizerek “Bugün altın yüksek ama yine de bugün yarından daha iyidir. Çünkü altın şu anda yükselme dönemindedir. Kısa sürede altının gramı 3 bin bandına çıkacak ve bu yükseliş daha da sürecek." açıklamalarında bulundu.

Altın yatırımı olanlar dikkat! Herkes merak ediyor! Yükseliş devam edecek mi? - MY Gazete

“YATIRIMLARINIZI ALTINA YAPIN”

Altın sektöründe faaliyet gösteren kuyumcu Behçet Daş, hem altın fiyatlarındaki hem de faiz fiyatlarındaki yükselişin vatandaşı altından uzaklaştırdığını söyledi. Faizlerin düşmesi ile birlikte vatandaşın Altına yatırım yapabileceğini aktaran Daş, eskiden tarımdan gelen paranın kuyumculara büyük bir katkısı olduğunu dile getirdi. Şu anda Buğday ve arpanın para etmediği için tarımın bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Daş, "Bu da piyasaya olumsuz etkiliyor. Uzun vadeli alanlar için altın hâlâ da en iyi yatırım aracıdır. Milletin alım gücü düştüğünden haftalardır satış bile yapmayan esnaf var. Faiz düşerse yatırım olur ve üretim artar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN