Binlerce emekliye zam yok! Kim ne kadar maaş alıyor SGK uzmanı tek tek hesapladı

Binlerce emekliye zam yok! Kim ne kadar maaş alıyor SGK uzmanı tek tek hesapladı

Zam bekleyen emeklilere sıfır zam şoku geldi. Sosyal Güvenlik uzmanı kimin ne kadar maaş aldığını tek tek hesapladı. Binlerce emekliye zam gelmediğini duyurdu. Peki, kimlere zam gelmedi? işte zam almayan emekliler...

Temmuz ayında zam bekleyen emekliye sıfır zam şoku ülke gündeminde yer aldı. 16 milyon emeklinin çeyreğine resmen zam yapılmadığı duyuruldu. SGK uzmanı maaşları tek tek hesaplayarak zam alamayan emeklileri açıkladı. İşte zam alamayan emekliler...

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALDI?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan emeklilere acı gerçek paylaşıldı. Emekli aylığı 10 bin lira olan vatandaşın zam sonrasında 12 bin 477 TL alacağını düşünmelerinin yanlış olduğunuı belirtti. Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,64 açıklanırken, yıllık enflasyon yüzde 71,60'ya yükseldi. Peki, emekliler ne kadar zam aldı?

s-2191d2194d919546efd4bea883444b55bc691fd5.webp

O EMEKLİLER SIFIR ZAM ALDI

Temmuz ayında açıklanacak zam oranları enflasyonla orantılı olacakken, 6 aylık enflasyon verileri yüzde 25'in altında kaldı. Yüzde 24,73 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon verileri emekli maaşlarına yansıtılacakken, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 19,31 oranında zam yapıldı.

Zammın kök maaşlara yapıldığını söyleyen Erdursun, 10 bin lira altı alan 4 milyon kadar emeklinin maaşına sıfır zam yapıldığını vurguladı. En düşük emekli maaşı 10 bin lira olurken, kök aylıklar 5 - 6 - 7 - 8 - 9 bin TL olabildiğini zammın bu rakamlar üzerinden yapıldığını açıkladı.

emekli-7-1.webp

MAAŞLARA GÖRE ZAMLAR

Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre, maaşlara göre gelen zamlar şu şekilde;

  • 6 bin 500 lira kök aylık 8 bin 106 liraya çıkar. Ve bu emekli yine 10 bin lira alır
  • Kök aylığı 7 bin lira olan bir emeklinin aylığı 8 bin 730 liraya çıkar ve yine 10 bin lira aylık alır.
  • KöK aylığı 7 bin 500 lira olan emeklinin aylığı 9 bin 354 lira olur ve yine 10 lira almaya devam eder.
  • 8 bin lira kök aylığı varsa emeklinin bile aylığı 9 bin 977 liraya çıkıyor. 10 bin liranın altında kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN