Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları" programında önemli açıklamalarda bulundu. Emekliler için yeni hizmetler ve iyileştirmelerin müjdesini veren Işıkhan, "Emeklilerimiz için bugüne kadar hayata geçirdiğimiz birçok hizmete yenilerini ekleyeceğiz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları" programında, emeklilere yönelik yeni projelerin müjdesini verdi. Işıkhan, 2024 yılı itibarıyla, daha önce hayata geçirilen birçok hizmetin yanına yenilerinin ekleneceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla bu yılın "Emekliler Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Işıkhan, bu kararın emeklilere minnettarlığın bir ifadesi olduğunu söyledi. Emeklilerin Türkiye’nin geçmişine, bugününe ve yarınına önemli katkılar sunduğunu belirten Bakan Işıkhan, emekli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla sosyal, kültürel ve akademik alanda birçok yeni proje gerçekleştirileceğini vurguladı.
EMEKLİLERİMİZ İÇİN YAPILAN HİZMETLERİN ÇEŞİTLİLİĞİ
Bakan Işıkhan, emeklilere sundukları hizmetlerin çeşitliliğine de dikkat çekti. Ulaştırmadan haberleşmeye, konaklamadan kültür gezilerine kadar pek çok alanda kampanyalar düzenlediklerini belirten Işıkhan, 81 ilde kurdukları emekli masaları ve tahsis ettikleri "emekli danışmanları" ile emeklilerin yaşam kalitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, emeklilerin telefonla öncelikli olarak ulaşabileceği danışmanlık hizmetleriyle onların sorunlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
Bakan Işıkhan, sağlık hizmetlerinin emekliler için hayati önem taşıdığının bilincinde olduklarını ve Türkiye’de emeklilerin sağlık hizmetlerinden yararlanma oranı ve kalitesinin dünya standartlarının çok ötesine geçtiğini belirtti.
Işıkhan, "Emeklilerimiz için sağlık hizmetlerinin hayati bir ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Bugün geldiğimiz noktada, emeklilerimizin sağlık hizmetlerinden yararlanma oranı, kalitesi ve çeşitliliğiyle dünya standartlarının ötesinde bir noktaya ulaşmış durumdayız." diye konuştu.
SÜRDÜRÜLEBİLİR SOSYAL GÜVENLİK MODELİ
Bakan, 2002 yılında iktidara geldiklerinde SSK’nın iflasın eşiğinde olduğunu ancak kısa sürede büyük bir dönüşüm başararak sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini kurduklarını da sözlerine ekledi. Bu reformların Türkiye’yi, sosyal güvenlik alanında dünya çapında bir rol model haline getirdiğini belirtti.
Işıkhan, 22 yılda getirdikleri seviyenin çok üzerine taşıyacaklarını bildirerek, "Bakanlık olarak, biz, yalnızca günü kurtaran politikalarla hareket edemeyiz. Gençlerimizi, çocuklarımızı düşünerek hareket etmemiz ve sosyal güvenlik sistemini de aynı sorumlulukla yönetmemiz gerekmektedir. Zira sosyal güvenlik, güncel siyasete kurban edilecek bir mesele değildir, siyaset üstü yaklaşılması gereken bir milli güvenlik meselesidir. Sosyal güvenlik, toplumumuzu bir arada tutan, toplumsal huzuru ve barışı sağlayan en önemli unsurlardan biridir." dedi.
"EMEKLİLERİMİZ İÇİN HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ BİRÇOK HİZMETE YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ"
Işıkhan, 2024 yılında olduğu gibi, ilerleyen yıllarda da emeklilere yönelik yeni hizmetler eklemeyi sürdüreceklerini belirtti.
Bakan Işıkhan, Türkiye’nin sosyal güvenlik sisteminde bugüne kadar atılan adımların sadece bugünü değil, geleceği güvence altına almayı hedeflediğini ve bu anlayışla yeni projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Ayrıca, sosyal güvenlik sisteminin, toplumun huzurunu ve barışını sağlamada temel bir rol oynadığını vurguladı.
Bakan Işıkhan, tüm emeklilere sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür dileyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Emekliler Yılı" başta olmak üzere tüm projelerdeki desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
Işıkhan, "Bakanlık olarak, tarihi bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 2024 yılında olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında yeni hedefler ve yeni programlar belirlemeye devam edeceğiz. Emeklilerimiz için bugüne kadar hayata geçirdiğimiz birçok hizmete yenilerini ekleyeceğiz." diye konuştu.