Bakan Işıkhan açıkladı: Kayıt dışı istihdama 1 milyar 73 milyon lira ceza

Bakan Işıkhan açıkladı: Kayıt dışı istihdama 1 milyar 73 milyon lira ceza

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadelede yılın ilk yedi ayında Ocak-temmuz ayları arasında yapılan yoğun denetimlerde, toplam 71 bin 456 iş yeri mercek altına alındı. Bu kapsamlı denetimler sonucunda mevzuata aykırı durum tespit edilen iş yerlerine toplam 1 milyar 73 milyon TL tutarında idari para cezası uygulandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadelede önemli adımlar atmaya devam ediyor. "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" üzerinden yapılan yoğun denetimler sonucu, bu yılın ilk yedi ayında çarpıcı sonuçlar elde edildi.

71 binin üzerinde iş yeri denetlendi, binlerce kayıt dışı çalışan tespit edildi. Özellikle kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu sektör ve bölgelerde odaklanan SGK, 71 bin 456 iş yerini denetledi. Bu denetimler sonucunda 11 bin 172 kişinin kayıt dışı çalıştırıldığı belirlendi. Sigortasız işçi çalıştıran işverenlere ise toplam 1 milyar 73 milyon lira ceza kesildi.

Denetimlerde sadece kayıt dışı çalışanlar tespit edilmedi. Aynı dönemde 1407 iş yerinin "sahte" olduğu ortaya çıktı. Bu işyerleri üzerinden 47 bin 766 kişinin sigorta primleri yanıltıcı olarak bildirildi.

"MÜCADELEDE TAVİZ OLMADI"

Işıkhan X hesabından yaptığı açıklamada, kayıt dışı istihdamla mücadelede taviz olmadığı mesajı verdi.

Işıkhan şöyle devam etti:

"Etkin denetimlerimiz sayesinde vatandaşlarımızın geleceğini koruma altına alarak sosyal güvenlik bilincini artırıyoruz. Çalışan haklarının ihlalini önlediğimiz gibi ülke ekonomisinin zarara uğramasını engelliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN