AVM cirolarında enflasyona karşı artış

AVM cirolarında enflasyona karşı artış

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında enflasyondan arındırılmamış olarak yüzde 82,9 artarak 2 bin 502 puana yükseldi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından hazırlanan AVM Endeksi'nin ocak ayı sonuçları açıklandı.

Verilere göre, ocak ayında ciro endeksi, bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 82,9 artarak 2 bin 502 puana ulaştı. Bu artış, enflasyondan arındırılmamış olarak değerlendirildiğinde dikkat çekici bir performansı işaret ediyor. Ocak 2024 için açıklanan yıllık enflasyon oranının yüzde 64,86 olması dikkate alındığında, metrekare başına düşen ciroda yaşanan artışın enflasyonun üstünde olduğu belirlendi. Ancak, metrekare verimlilik endeksi, Aralık 2023 dönemiyle kıyaslandığında ve enflasyon etkisinden arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 12,1 oranında azalarak 2 bin 502 puana geriledi.

Ocak ayında AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro ortalama olarak 9 bin 539 TL olarak kaydedilirken, İstanbul'da bu rakam 11 bin 729 TL, Anadolu'da ise 8 bin 78 TL olarak gerçekleşti. Endeks, kategoriler bazında incelendiğinde en fazla artış yüzde 119,3 ile teknoloji kategorisinde yaşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN