Asgari ücrete çok büyük zam geliyor! Ne 20 ne 23... SGK uzmanı beklediği asgari ücret zammını açıkladı

Asgari ücrete çok büyük zam geliyor! Ne 20 ne 23... SGK uzmanı beklediği asgari ücret zammını açıkladı

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret için yüz güldüren tahmin geldi. SGK uzmanı beklediği asgari ücret zammını açıkladı. Ne 20 ne 23... Bu zam gelirse herkes rahat bir nefes alacak. Asgari ücrete çok büyük zam geliyor...

2024 yılının son aylarını yaşarken, çalışanların gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zam oranında. Düşük zam beklentisini açıklayan uzman isimlerden sonra Sosyal güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun birçok çalışana güzel haberi verdi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ordu Olay'ın haberine göre; Erdursun, 2025 yılında asgari ücrete tek seferde yapılacak büyük bir zammın beklendiğini belirterek, asgari ücretin 25.000 TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025'teki zam oranlarına ilişkin karar Resmi Gazete'de

2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NASIL ŞEKİLLENECEK?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, ekonomi yönetiminin sıkılaşma politikalarının asgari ücret üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, 2025 yılında yapılacak zamla ilgili iddialı bir tahminde bulundu. Erdursun’a göre, enflasyon hedefleri göz önünde bulundurulduğunda asgari ücrete en az %40 oranında bir zam yapılması gerekiyor. Erdursun'un tahminlerine göre, asgari ücret 25.000 TL’ye kadar yükselebilir.

Erdursun, ayrıca ekonomi yönetiminin son anda sürpriz bir karar alarak daha yüksek bir artış yapabileceğini de belirtti. 2025 yılına girerken tek seferde yapılacak büyük bir zammın, asgari ücretlilerin yüzünü güldüreceğini ifade eden Erdursun, bu tahminin ekonomik dengeler ve enflasyon hedefleri doğrultusunda şekillendiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN