Altın ya batacak ya çıkacak... Cuma günü altının kaderi belli oluyor: Ünlü ekonomist beklediği rakamı açıkladı

Altın ya batacak ya çıkacak... Cuma günü altının kaderi belli oluyor: Ünlü ekonomist beklediği rakamı açıkladı

Altın ya batacak, ya çıkacak! Cuma günü altının kaderi belli olacak! Ünlü Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş beklediği rakamı açıkladı...

İslam Memiş, finansal analist kimliğiyle YouTube kanalında altın ve dolar odaklı piyasa analizlerini paylaştı. Memiş, yaptığı değerlendirmelerde yatırım tavsiyesi vermediğini vurguladı. Borsa İstanbul'un 10.390 puanda işlem gördüğünü belirterek, 10.400 puanda dirençle karşılaştığını ifade etti. Vergilendirme haberlerinin kazançları baskıladığını ve tepki alımlarının sınırlı kaldığını dile getirdi.

Dolar barajı çatır çatır kırıldı! İslam Memiş'ten doları frenleten uyarı

Dolar kurunun 32.58 seviyesinde stabil olduğunu söyleyen Memiş, dolar endeksinin de 105.45 seviyesinde olduğunu aktardı. Eylül ayında doların yükselebileceği beklentilerine değinirken, doların bir yatırım aracı olmadığını sürekli vurguladı. Türk Lirası karşısında doların 40-45 lira aralığında hareket edebileceğini ancak diğer yatırım araçlarını da hesaba katmanın önemli olduğunu belirtti.

İSLAM MEMİŞ CUMA GÜNÜNE İŞARET ETTİ

Altın yatırımcıları hazırlanın, son 3 gün! Altında yeni süreç başlıyor: İslam Memiş duyurdu

Memiş, açıklamalarında şunları söyledi:

"Cuma günü de ABD’den tarım dışı istihdam verisini bekleniyor. Ama tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra iki ihtimal var: Ya 2300 dolar ya da 2 bin 360 dolar bant aralığında hangi yöne kırılacağını o gün karar verecek. Kısacası Cuma günü karar verecek. Gram altın serbest piyasalarda 2460-2470 lira aralığında. Ufak da olsa yukarı yönlü hareketlilik var. Bu kez makası açıyorlar. Ucuz almayı fırsat gördürmüyorlar. Fiziki altın tarafta makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. TL'ye geçenlere ne satın aldın diye sorduğumda yüzde 80'i araç alımı, diğerleri tarla ve ev aldığını söylüyor. Araç satışlarında son 1 aydır hareketlenme var, TL'ye dönenler araç alıyor."

Memiş, enflasyonun piyasalar için daha önemli olduğunu düşündüğünü ifade ederek, TÜİK'in hazırlayacağı enflasyon verilerinde düşüş beklediğini dile getirdi. Ekonomi yönetiminin enflasyon tahminlerine de değinen Memiş, piyasanın enflasyonuna odaklanmanın önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN