Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bayram sonrası yaptığı ilk değerlendirmede piyasaları sarsacak altın tahminlerinde bulundu. Yılın ilk çeyreğindeki güçlü performansı sonrası ons ve gram altın için hedeflerini revize eden Memiş, yatırımcıları hem uyardı hem de yeni rekor seviyeleri işaret etti.
ZEYNEP ORHAN
YouTube kanalında yayınladığı videoda piyasaları değerlendiren İslam Memiş, özellikle altındaki baş döndürücü yükselişe dikkat çekti. Yılın ilk 3 ayında ons altının yaklaşık %20 değer kazandığını belirten Memiş, bu durumun Temmuz ayı ve hatta yıl sonu için öngördüğü seviyeleri (Ons için 3050-3080/3200/3200) şimdiden geride bıraktığını vurguladı.
ONS VE GRAM ALTINDA "ÇILGIN" YENİ HEDEFLER!
Bu beklenmedik yükselişin ardından Memiş, altın için yeni ve oldukça iddialı hedefler açıkladı:
Ons Altın Şoku: Artan jeopolitik riskler (ABD-İran, ABD-Rusya, Çin-Tayvan gerilimleri) ve yeniden alevlenen ticaret/gümrük savaşı endişelerini (özellikle bu akşam Trump'tan beklenen açıklamalar) gerekçe gösteren Memiş, ons altın için 12 aylık yeni hedefini 4250 Dolar olarak duyurdu. Bu rakam, mevcut seviyelerin oldukça üzerinde bir potansiyeli işaret ediyor.
Gram Altın Rekoru: Ons altındaki bu beklentiye paralel olarak gram altın için de hedefini güncelleyen Memiş, 12 aylık süreçte 6000 TL seviyesinin hedeflenebileceğini belirtti. Bayram öncesi 4000 TL'yi aşan gram altın için bu tahmin, yatırımcılar arasında büyük yankı uyandırdı.
MEMİŞ'İN ALTIN STRATEJİSİ: "SATMAYIN, DÜZELTME BEKLEYİN!"
Yükseliş beklentisine rağmen Memiş, temkinli olunması gerektiğini de vurguladı: "Ons altın ilk çeyrekte %20 kazandırdı... Ben şahsen düzeltme hareketlerini bekliyorum," diyerek şimdilik dolar pozisyonunu koruduğunu belirtti. Memiş, acil nakit ihtiyacı olmayan altın yatırımcılarına kesinlikle satmamalarını, yeni alımlar için ise olası geri çekilmeleri ve düzeltmeleri beklemelerini tavsiye etti.
DİĞER PİYASALARDA SON DURUM VE BEKLENTİLER
Dolar/TL: 37.92 TL (resmi) ve 38.05 TL (Kapalıçarşı) seviyelerindeki kurda baskının sürdüğünü ancak 38 TL altının alım fırsatı sunduğunu belirtti. Destek 37.80, direnç 38.15 TL.
Euro/Dolar Paritesi: 1.0792 seviyesinde olan paritede 1.0750 ve 1.0650'yi alım fırsatı olarak gördüğünü, hedeflerinin 1.10 ve 1.12 olduğunu söyledi.
Borsa İstanbul (BİST 100): 9580 puan civarındaki endekste satış baskısının sürdüğünü, 9000 ve hatta 8500 puan seviyelerine geri çekilme riski olduğunu belirtti. 9000 puan altını kademeli alım fırsatı olarak değerlendiriyor.
Gümüş: Ons gümüş (33.95)34−35)34−35 direncini test ederken, Memiş 32 ve 30 ve 30'a doğru geri çekilme bekliyor. Gram gümüşte (41.50 TL) 40 TL desteği önemli.
Bitcoin: 84.984 seviyesindeki Bitcoin için 85.000seviyesindeki altını kademeli alım fırsatı olarak görürken, hedeflerini 94.000 ve 104.000 olarak korudu. Destek 81.000$.
EN UCUZ VE EN PAHALI YATIRIM ARAÇLARI
Memiş'e göre şu anki sıralama:
- En Ucuz: 1) Euro, 2) Dolar, 3) Bitcoin
- En Pahalı: 1) Altın, 2) Gümüş, 3) Borsa İstanbul
AKŞAMA DİKKAT! TRUMP ETKİSİYLE KIYAMET KOPACAK
İslam Memiş, özellikle bu akşam (Türkiye saati ile 17:00 sonrası) ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifeleriyle ilgili yapması beklenen açıklamaların piyasalarda sert dalgalanmalara neden olabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.
(Yasal Uyarı: Bu haber, İslam Memiş'in kişisel yorum ve analizlerini içermekte olup yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Finansal piyasalarda işlem yapmak risk içerir.)