Altın fiyatları yüzde 30 artacak! Dünyanın en sağlam bankası rekorun geleceği tarihi açıkladı

Altın fiyatları yüzde 30 artacak! Dünyanın en sağlam bankası rekorun geleceği tarihi açıkladı

Altın fiyatlarında yüzde 30 artış olacak! Dünyanın en sağlam bankasından, altına gelecek rekor yükselişin tarihi açıklandı...

Altın fiyatları, yılbaşından bu yana sürekli yükselerek yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Mayıs ayında 2.450 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altının, uzmanlar tarafından daha da yükseleceği öngörülüyor.

ALTIN FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 494 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1777 dolar seviyesinde bulunuyor.

Altının ons fiyatı, yılbaşından bu yana %12'nin üzerinde bir artış gösterdi. Mayıs ayında 2.450 dolarlık rekor seviyeye ulaşan altın, yatırımcılar için cazip bir yatırım aracı haline geldi.

BANK OF AMERİCA'DAN YENİ TAHMİN: 3.000 DOLAR

Bank of America'nın Kripto Para Dostu Banka Signature Bank'ı Satın Alacağı İddia Ediliyor! Kaynaktan Açıklama Geldi - Bitcoin Sistemi

Bank of America, altın fiyatlarına ilişkin yeni tahminlerini açıkladı. Bankanın analistlerine göre, altın fiyatı önümüzdeki 12-18 ay içinde 3.000 dolara ulaşacak. Bu tahmin, altının mevcut seviyelerden %30 daha artacağı anlamına geliyor.

TİCARİ OLMAYAN TALEP ARTIŞI

Bank of America: Bu 4 Altcoin, Ethereum'u Sömürüyor!

Bank of America analistleri, altın fiyatlarındaki bu artışın büyük ölçüde ticari olmayan talebe bağlı olduğunu belirtti. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz indirimlerinin bu artışı tetikleyeceği öngörülüyor. Ayrıca, fiziksel altın destekli ETF'lere girişlerin ve daha yüksek işlem hacimlerinin de artışta etkili olacağı düşünülüyor.

Merkez bankalarının altın alımları da fiyatları yukarı çeken önemli faktörlerden biri olarak görülüyor. Analistler, doların döviz rezervlerindeki payının azaltılmasına yönelik baskının, daha fazla merkez bankası altın alımını teşvik edeceğini belirtti. Altın, uzun vadeli değer saklama aracı ve enflasyona karşı koruma olarak tercih ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN