7 yıl önce yapmaya başladı dünyaya açıldı! Japonya, Amerika, İspanya… 40 çeşit ürünün tozu bile kalmıyor

7 yıl önce yapmaya başladı dünyaya açıldı! Japonya, Amerika, İspanya… 40 çeşit ürünün tozu bile kalmıyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan kadın girişimci, üretimi 7 yıl önce yapmaya başladı dünyaya açıldı. Bölgenin tescilli ürünü incirden kendi ürünlerini çıkartan kadın girişimci, yurt dışına açılırken onlarca kadına da iş kapısı açtı…

Aydın’ın Nazilli ilçesi, kadın girişimcilerin başarı hikayeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Sevgül Batur, yaklaşık 7 yıl önce tek tencere ile başladığı reçel yapma işini geliştirerek, bugün 40 çeşit reçele ulaştı ve ürünlerini Avrupa'ya ihraç etmeye başladı.

REÇEL ÜRETİMİNDEN İNCİR CİPSİNE

Ev ekonomisine destek amacıyla başladığı girişiminde, tencerelerde kaynattığı reçellerini şimdi yurt dışı pazarında sunan Sevgül Batur, Nazilli'nin Dallıca Mahallesi'nde kurduğu işletmesinde 20'den fazla kadına istihdam sağlıyor. Batur'un başarı hikayesi, sadece reçellerle sınırlı değil; aynı zamanda taze incirden elde ettiği incir cipsleri ile de dikkat çekiyor.

aydin-nazillide-1.jpg

AVRUPA, JAPONYA VE AMERİKA’DA BÜYÜYEN PAZAR

Sevgül Batur, Aydın'ın geleneksel ürünlerini dünya pazarına taşıma hedefiyle hareket ediyor. Şu anda ürünleri Hollanda, Almanya ve İspanya'da marketlerde yer alıyor. Ayrıca, Amerika, Japonya ve İrlanda gibi birçok ülkeden siparişler alıyor. Batur, devlet desteğiyle işletmesini büyütüp, kendi ismi ve markası ile uluslararası alanda önemli bir marka olmayı hedefliyor.

TAZE VE LEZZETLİ İNCİR CİPSİ

Batur'un, taze incirden ürettiği incir cipsleri, Nazilli ve Aydın'ın en değerli ürünleri arasında yer alıyor. Artan talepler üzerine hem ürün çeşitliliğini hem de üretimini artırdığını belirten Batur, 2015-2016 yılında başladıkları işi 2024 yılına kadar daha da büyüttüklerini ifade etti. En kaliteli ve taze incirlerin özenle elden geçirildiğini ve özel kurutma alanlarında hijyenik koşullarda kurutulduğunu belirtti.

aydin-nazillide-2.jpg

Batur, taze incir cipslerinin kışın da taze gibi tüketilebileceğini vurguladı. İncirlerin güneş görmeyen alanlarda kurutulmasının, kokusunu ve aromasını korumasını sağladığını açıkladı. Nazilli'nin bereketli incirleri, şimdi Türkiye'nin dört bir yanına ve Avrupa'ya gönderiliyor. Ayrıca, Amerika'da da bu sezon taze incir cipsi tüketicilerle buluşacak.

Sevgül Batur'un başarı hikayesi, sadece Aydın'ın değil, tüm Türkiye'nin gururu haline geldi. Geleneksel tatları uluslararası lezzetlere dönüştüren Batur, Nazilli'nin incir cipsini denemenizi tavsiye ediyor ve bu değerli ürünün her eve bereket getirmesini umuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN