500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar basılıyor mu? Şenol Babuşçu açıklama yapmıştı: Ortaya yeni iddia çıktı

500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar basılıyor mu? Şenol Babuşçu açıklama yapmıştı: Ortaya yeni iddia çıktı

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni banknot konusu gündemdeki yerini korurken, 500 TL’lik ve 1000 TL’lik banknot iddialarına bir yenisi daha eklendi. Peki yeni banknotlar çıkacak mı? İşte merak edilen o detay…

Son günlerde artan yaşam maliyetleri ve yüksek enflasyon, Türkiye'de vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve kira fiyatlarındaki artışlar dikkat çekerken, market fiyatları da her hafta parça parça zamlanmaya devam ediyor. Bu ekonomik ortamda, yeni banknotların basılması konusundaki tartışmalar da gündeme geldi. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, 500 TL'lik banknotların basılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve yeni banknotların piyasaya sürülmesi ihtimalini gündeme getirdi.

yeni-proje-12-001.jpg

500 TL'LİK YENİ BANKNOTLAR İÇİN HAZIRLIK YAPILDIĞI İDDİASI

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiği 500 TL'lik yeni banknot önerisini yeniden gündeme taşıdı. Babuşçu, Merkez Bankası tarafından daha önce yalanlanan 500 TL'lik banknot iddialarının tekrar gündeme geldiğini ve bu banknotların basımı için hazırlıkların yapıldığını öne sürdü. Babuşçu, banknotların yılın son çeyreğinde piyasaya sürülme ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

yeni-proje-13-001.jpg

200 TL’NİN DEĞER KAYBI VE YENİ BANKNOT İHTİYACI

Prof. Dr. Babuşçu, 200 TL banknotlarının piyasaya sürüldüğü 2009 yılından bu yana büyük bir değer kaybına uğradığını vurguladı. Ayrıca, 200 TL'nin emisyon içindeki payının yüzde 59'a, 100 ve 200 TL'nin toplam payının ise yüzde 92'ye çıktığını hatırlatarak, uluslararası standartlara göre yeni banknotların basılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN