450 çalışanı bulunan dev üreticiden kara haber! 50 mağaza kepenk indirdi: Kriz onu da teğet geçmedi

450 çalışanı bulunan dev üreticiden kara haber! 50 mağaza kepenk indirdi: Kriz onu da teğet geçmedi

Küresel ekonomik kriz etkisini tüm sektörlerde göstermeye devam ederken, 450 çalışanı bulunan dev üreticiden kara haber geldi. Mali zorluklara karşı ayakta duramayan, 50 mağazalı şirket iflas başvurusunda bulundu…

Küresel ekonomik kriz, birçok sektörde derin etkiler bırakmaya devam ediyor. Artı Gerçek'te yer alan habere göre; son olarak, giyim sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Hollanda merkezli kot pantolon devi Score, iflas başvurusunda bulundu. Şirketin iflası sonucunda yaklaşık 450 çalışan işsiz kaldı.

Giyim sektöründeki bu kriz, küresel ekonomik dalgalanmaların bir sonucu olarak değerlendiriliyor. İlk olarak, koronavirüs pandemisi ve sonrasındaki kapanmalar birçok işletmenin kapanmasına neden oldu. Ekonomik zorluklar, ardından patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı ile daha da derinleşti. Bu süreçte büyük şirketler bir bir kapanırken, küçük ölçekli firmalar da büyük zorluklar yaşadı.

score-iflas-1.jpg

SCORE ve CHASİN MARKALARINDAN İFLAS

Hollanda'nın tanınmış giyim mağaza zincirlerinden Score, Zutphen'deki mahkeme tarafından iflas ilan edildi. Score'un yanı sıra, aynı sahibin yönettiği Chasin markası da iflas etti. Bu gelişme, hem Score hem de Chasin markalarının Hollanda'daki 50'den fazla mağazasının yanı sıra, çevrimiçi mağazalarını ve yurtdışındaki satış noktalarını da kapsıyor.

Score, 1981 yılında girişimci Jan Peters tarafından Apeldoorn'daki ilk mağazası ile faaliyete geçti. Yıllar içinde genişleyen ve Hollanda alışveriş caddelerinde kendine sağlam bir yer edinen Score, bu krizle birlikte büyük bir darbe aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN