4 gün sonra altında ralli başlıyor! Ağustos ayı altın tahmini: Piyasanın piri rakam verdi

4 gün sonra altında ralli başlıyor! Ağustos ayı altın tahmini: Piyasanın piri rakam verdi

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, herkesin merakla beklediği Ağustos ayı altın tahminini açıkladı. Altının yeni ayda göreceği rakama değinen Memiş’in açıklamalarına göre 4 gün sonra altında ralli başlıyor. İşte İslam Memiş’in Ağustos ayına dair öngörüleri…

Kapalıçarşı’da bu hafta 24 ayar külçe altının gram fiyatı %0,86’yla 2.530 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise %0,72 düşüş ile 16.600 liraya geriledi. Geçtiğimiz hafta sonu 4.190 lira olan çeyrek altının satış fiyatı da 4.150 lira oldu.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten ise altınla ilgili yeni tahminler geldi. Bu yılın altın yılı olduğunu vurgulayan Memiş, yıl sonuna dek ons altının 2.660 dolara ve sonrasında da 3.000 dolara ulaşabileceğini aktardı. Merkez bankalarının altın talebini artırmayı sürdürdüğünü söyleyen memiş, altının yeniden güvenli liman olarak görüldüğünü ifade etti.

islam-memis-altin-1.jpg

YIL SONUNDA 3 BİNİ GÖRECEK

Gram altının Ağustos ayında yükselişe geçerek yıl sonuna kadar göreceği rakamı açıklayan Memiş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracı altın olmaya devam ediyor. Muhtemelen bir iki hafta daha bu aralıkta kalacak. Aynı şekilde ons altının da 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığını takip edeceğiz. Ancak ağustos ayında gram altında 2 bin 700 TL veya üzerini göreceğimizi öngörüyorum. Şu anda düşmesine rağmen yine 2 bin 570 lira civarlarını görüyoruz. Yıl sonu için 3 bin ila 3 bin 500 aralığını tahmin etmeye devam ediyorum. Orta Doğu'da bölgesel bir savaş var ve ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere çoğu merkez bankalarında faiz indirme süreci var. Merkez Bankası alımlarını sürdürüyor ve bu da yukarı yönde olmasını tetikleyen faktördür.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN