12 bin 500 liranın altında alanlar dikkat! Emekli maaşı zam oranları değişti

12 bin 500 liranın altında alanlar dikkat! Emekli maaşı zam oranları değişti

2025 yılının yaklaşmasıyla birlikte gözler maaşlara yapılacak zamma çevrildi. Özellikle asgari ücrete yapılacak olan zam ile birlikte emeklilerin aylık maaşlarıda değişmiş olacak. Bu doğrultuda milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırırken uzmanlardan kritik yeni bir uyarı geldi. 12 bin 500 liranın altında alanlar dikkat! Emekli maaşı zam oranları değişti. Bu tabloya bakmadan maaşınız hesaplamayın! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

Emekli ve memur maaş zammı için geri sayım başladı. 20 milyonu aşkın emekli ve memur yeni yılda maaşlarına ne kadar zam yapılacağını araştırmaya başladı. Yıl sonu enflasyon verileri sonrası maaşlara yapılacak olan zam oranları netleşecek. Aralık ayına geri sayım başlarken gözler anket sonuçlarına göre yapılan tahminlere çevrildi. Uzmanlardan gelen son dakika uyarısı ise milyonlarca emekliyi telaşlandırdı. 12 bin 500 liranın altında alanlar dikkat! Emekli maaşı zam oranları değişti. Peki 2025’te SSK, Bağkur en düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak, emekli maaşı kaç TL olacak? 4A, 4B, 4C emekli aylıklarına yüzde kaç zam gelecek? İşte kulislerde geçen zam oranları...

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANLARI DEĞİŞTİ

Milyonlarca memur ve emekli için Ocak zammı adım adım yaklaşırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2024'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılması bekleniyor. Memurlar ve memur emeklilerine ise %6'lık bir zam ve ikinci altı aylık dönemdeki enflasyonun %10'u aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Bugüne kadar açıklanan üç aylık enflasyon verilerine göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı enflasyonunu %3.23, Ağustos ayı enflasyonunu %2.47 ve Eylül ayı enflasyonunu %2.97 olarak duyurdu. Böylece Temmuz-Eylül enflasyonu toplamda %8.92 olarak hesaplandı. Geriye ise 3 aylık veri kalırken, ekonomistlerle yapılan anketler, Ocak zammı için önemli ipuçları sunuyor.

yeni-proje-2024-10-23t105922-827.jpg

12 BİN 500 LİRANIN ALTINDA ALANLAR DİKKAT!

Ocak 2025’te SSK, Bağkur en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç lira olacak? 4A,4B,4C aylıklarına yüzde kaç zam gelecek? Ekim ayıyla beraber TÜİK geçen ayın farkını paylaştı. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyon farkının netleşmesiyle SGK (4A, 4B, 4C), BAĞ-KUR ve Emekli maaş zam tablosu da güncellendi. Emekli aylık zammı için enflasyon rakamları belirleyici oluyor. Diğer taraftan en düşük emekli maaşı da 12.500 TL olarak hesaplara yatıyor.

2025 yılı yaklaşırken milyonlarca emekli en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını ve kaç TL'ye yükseleceğini merak ediyor. Yeni yıl emekli maaş zammı 2024 yılının son altı aylık enflasyon farkına göre belirlenecek. Maaşlar üzerinden etkili olan yılsonu enflasyon rakamları yeni yıl emekli maaşı zammı tablosunu şekillendirecek.

yeni-proje-2024-10-23t105936-796.jpg

Diğer taraftan TÜİK verileri ile 3 aylık enflasyon farkı netleşti. Buna göre Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47, Eylül ayı için de yüzde 2,97 zammı hak etti ve kümülatif fark yüzde 8,90 oldu. Ancak bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla maaşlara gelecek net zam belli olacak.

MEMUR EMEKLİ OCAK 2025 MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN