100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak

100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak

Türkiye'de yaşanan enflasyon ile birlikte vatandaşlar elindeki Türk lirasını altın, dolar ve borsaya yatırmakta. Peki altın mı alınmalı dolar mı? Borsa para kazandırır mı? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer üstüne basa basa uyardı. 100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak. İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken piyasa yorumu ve tahmini...

Piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer, çok kazandıracak o yatırım aracının açıkladı. Elindeki Türk lirasıyla bunu yapan paraya para demeyecek. 100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak.

YATIRIM YAPACAKLAR DİKKAT

Yatırımcılar, elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu araçlardan biri de yüksek faiz oranları nedeniyle mevduat faizleri oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Merkez Bankası, dolar kuru ve enflasyonla mücadele amacıyla politika faizini %50 seviyesine kadar yükseltti. Bu durum, mevduat faizlerini hem yabancı hem de Türk yatırımcılar için cazip hale getirdi. %50 seviyesinde kazanç elde etme imkanı, yatırımcıların dikkatini çekti.

yeni-proje-2024-08-04t133038-055.jpg

DOLAR VE ALTIN DEĞİL! BUNU YAPAN ÇOK KAZANACAK

Dolar/TL kuru ise son üç yılda 32 TL’den 33 TL’ye yükselerek ciddi bir kazanç sağlamadı. Bu nedenle mevduat faizleri, özellikle yabancılar için daha çekici oldu. Mevduat yatırımları konusunda Selçuk Geçer, en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın dolar kurunu sabit tutma politikasına devam ettiğini belirtti. "Carry Trade yapanlara büyük avantaj sağlanıyor. Türkiye’de mevduat faizleri %50 civarında seyrediyor. Yabancılar, paralarını TL mevduatında değerlendirip ardından tekrar dolara çeviriyor ve %48 kazanç elde ediyor. 100 bin dolarlık yatırım 150 bin dolar olarak geri dönüyor" dedi.

yeni-proje-2024-08-04t133105-332.jpg

CARRY TRADE NEDİR?

Carry trade, düşük faizli bir para birimiyle borçlanarak bu parayı yüksek faizli bir para birimine yatırmayı ifade eder. Yatırımcılar, iki ülke arasındaki faiz oranı farkından yararlanarak bu stratejiyi kullanırlar. Bu şekilde, borçlanılan para birimiyle elde edilen farklılıkla kar etmeyi hedeflerler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN