İstanbul, Ankara, Eğitim Bilimleri Fakültesi taban puanları 2019’da araştırılıyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Eğitim Bilimleri Fakültesi özel üniversite fiyatları ve devlet üniversitesi puanları da sorgulanıyor. Bu sonuçların tamamı da karar.com’da bulunuyor…
15-16 Haziran’da yapılan YKS sınav sonuçları, 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açıldı. Sınav sonuçlarının paylaşılmasıyla beraber İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerdeki Eğitim Bilimleri Fakültesi puanları da araştırılır oldu. Eğitim Bilimleri bölümünü seçecek öğrenciler, Eğitim Bilimleri Fakültesi özel üniversite fiyatları ve puanlarını da araştırıyor. İşte Eğitim Bilimleri Fakültesinin olduğu devlet ve özel üniversiteler…
EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI 2019
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS), açıklandı. Sınav sonuçlarının paylaşılmasıyla beraber İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerdeki Eğitim Bilimleri Fakültesi taban puanları, bu alanda okuyacak öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Aşağıda belirttiğimiz tabloda Eğitim Bilimleri Fakültesi taban puanlarına ve hangi üniversitelerde Eğitim Bilimleri fakültelerinin olduğuna erişebilirsiniz.
YKS TERCİHLERİ 23-29 TEMMUZ’DA YAPILACAK
2019 YKS tercihler, 23-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler de YKS tercih işlemlerini gerçekleştirecek.
YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
15-16 Haziran tarihlerinde yapılan YKS sınav sonuçları, 17 Temmuz’da açıklandı. ÖSYM, daha önce paylaştığı takvimde YKS sınav sonuçlarını 18 Temmuz 2019’da açıklayacağını duyurmuştu. Bu şekilde YKS sınav sonuçları 1 gün önceden açıklanmış oldu.
YETENEK SINAVI İLE YERLEŞMEK
Özel Yetenek Sınavı ile yerleşmek isteyen adaylar, üniversitelerin ve gidecekleri fakültenin duyuru sayfalarını takip etmeler gerekiyor. Bu duyuru sayfalarında başvuru tarihleri, başvuru için gereken belgelerin listesi ve diğer bilgileri içeren kılavuzlar yer alıyor. Bu bilgiler üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebildiği için adayların her üniversitenin sayfasına ayrıca bakması gerekiyor.
Tercih işlemleri, 23 Temmuz salı günü başlıyor ve 29 Temmuz Pazartesi gecesi 23:59:59'da sona eriyor. Tüm işlemler https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.
Adayların Başarı Sırası bilgisine göre tercih yapması gerekiyor. Sınavların yıllar içindeki zorluk seviyeleri değiştiği için puanlarda büyük oynamalar olabiliyor. Ancak adayların yerleştirmedeki tercih eğilimleri çok değişmediği sürece sıralamalarda büyük değişiklikler olmuyor.
YKS KONTENJAN KILAVUZU TEKRARDAN YAYINLANACAK
Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.” denildi.
SINAVDA BİR SORU İPTAL
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan 2019-YKS’ye ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi.
Duyuruda, şunlar kaydedildi: “2019-YKS’ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) temel soru kitapçığındaki ‘Türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler -1′ testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.”
YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?
Adayların, ÖSYM'nin yayınladığı “YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU”nu internet sitesinden indirmeleri ve incelemeleri gerekiyor. Tüm işlemler, 600'den fazla sayfası olan bu kılavuzda anlatılıyor.
Üniversiteye yerleşmek için adayların önünde iki seçenek var:
1. Merkezi Yerleştirme için tercih yapmak ve ÖSYM'ye göndermek.
2. Özel Yetenek Sınavı ile yerleşmek için ilgili üniversitelere bireysel başvuru yapmak.