EBA çöktü mü? EBA neden açılmıyor? MEB’den açıklama

EBA çöktü mü? EBA neden açılmıyor? MEB’den açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uzaktan eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yaşanan problem kaynaklı, erişim problemi yaşandı. Bakan Selçuk’tan yapılan son dakika açıklamada; problemlerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Peki EBA çöktü mü? EBA neden açılmıyor? İşte konunun ayrıntıları…

Koronavirüs salgını sebebiyle yeni eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimiyle başlamıştı. Öğrenci ve öğretmenler de 21 Eylül’den itibaren ders başı yaptı. Bugün itibarıyla MEB’in uzaktan eğitim platformu EBA’ya giriş yapmak isteyenler, yoğunlukla karşılaştı. Bu gelişmenin ardından, ‘EBA çöktü mü? EBA neden açılmıyor?’ soruları, sosyal medyada gündem oldu…

EBA ÇÖKTÜ MÜ?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uzaktan eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) girmek isteyenler, hata mesajlarıyla karşılaştı veya siteye hiç erişemedi.

Sabah saatlerinde başlayan erişim problemi sürerken, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk günden bütün il ve ilçelerde özellikle birinci sınıflarda yüksek bir katılım olduğunu anımsatarak, bundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çok kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerin ve okul müdürlerinin bu işe kendilerini adadıklarından bahseden Selçuk, herhangi bir problem olmadığını kaydederek, bu konuda tedbirlerin devam edeceğini aktardı. Problemlerin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Selçuk, sorunların en kısa süre içerisinde giderileceğini ifade etti.

Eğitim Bilişim Ağı sabahtan itibaren çöktü. Öğretmen ve öğrencilerin giremediği sistem ‘çok kalabalık’ uyarısı ile karşılaştı. Öğretmenlerin de sisteme girememesi nedeniyle eğitim durdu.

BAKAN ‘HAZIRIZ’ DEMİŞTİ

EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı'nda açıklamalarda bulunan Selçuk 'yeni döneme hazırız' mesajı vermişti. Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuracaklarını öne süren Selçuk, bu konuda çok iddialı olduklarını vurgulayarak, uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden birinin de Türkiye olduğunu iddia etmişti. Selçuk, bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde devam edeceğinin müjdesini de vereceğini beyan etmişti.

YOĞUNLUK UYARISI

Birçok öğrenci ve öğretmen giriş ekranına giremezken, sisteme girebilen kullanıcıların karşılaştığı uyarı şöyle:

"-Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yayında.

-Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN