Zelensky'den çarpıcı iddia: 3. dünya savaşı yakın... '10 bin Kuzey Koreli asker Rusya'ya destek için eğitiliyor'

Zelensky'den çarpıcı iddia: 3. dünya savaşı yakın... '10 bin Kuzey Koreli asker Rusya'ya destek için eğitiliyor'

Zelensky, 10 bin Kuzey Kore askerinin Ukrayna'daki savaşta Rus tarafına destek vermek için eğitildiğini gösteren kanıtlar bulduklarını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore ordusunun işgal edilen Ukrayna topraklarında bulunduğunu öne sürdü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, ayrıca Ukrayna'daki Rus güçlerine katılmak üzere yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerinin ülkenin istihbarat servislerince eğitildiğini gösteren kanıtlar bulduklarını söyledi.

Öte yandan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, daha önce Kuzey Kore'nin yardımıyla ilgili çıkan haberleri reddetmişti.

ZAFER PLANI'NIN İLK ADIMI NATO'YA KATILMAK

Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) zirvesine katılan Zelensky, Kuzey Kore'nin Rusya'ya desteğini "Dünya savaşına giden ilk adım" olarak yorumladı.

Zelensky, daha önce 27 AB lideriyle bir araya gelerek savaşı gelecek yıla kadar sona erdirmeyi amaçlayan beş maddelik Zafer Planı'nı sunmuştu.

Bu yol haritasındaki ilk madde NATO'ya katılmakla ilgiliydi, ancak NATO üyeliği için Ukrayna'nın ABD dahil 32 müttefikin tamamının onayını alması gerekiyor.

'ORTAKLARIMIZ YARDIM ETMEZSE RUSYA'NIN ŞANSI ARTAR'

"Ortaklarımız bize yardım etmezse, Rusya'nın (savaştaki) şansı artar" diyen Zelensky, yardım görüşmelerinin yanı sıra en önemli şeyin Ukrayna halkının savaştan sonra bir geleceğe sahip olmayı umut etmesi olduğunu belirtti.

Zelensky, Ukrayna'nın Rusya'yı yenebilmesi için savaş alanında güçlü olmasının ama her şeyden önce bir "güvenlik şemsiyesinin" altına sığınmasının önemli olduğuna inanıyor.

Ancak NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, çarşamba günü Zelensky'nin askeri ittifaka katılma çağrısı konusunda herhangi bir taahhütte bulunmayarak, sonraki adımlar konusunda Ukrayna ile yakın temas halinde olduklarını ve şu anda önceliğin ülkenin Rusya ile gelecekte yapılacak görüşmelerde mümkün olan en iyi anlaşmayı müzakere edebilecek bir konumda olmasını sağlamak olacağını ısrar etti.

Zelensky'nin Zafer Planı ayrıca daha büyük hava savunma sistemlerini, Rus topraklarındaki hedeflerin vurulmaya devam edilmesini ve Kiev'in müttefiklerinden daha geniş bir istihbarat yelpazesine erişimini de içeriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN