Zelenskiy: Barış için ABD'den destek şart

Zelenskiy: Barış için ABD'den destek şart

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'nin Rusya'ya yeterli baskı kurması durumunda, ramazan ayında savaşın sona erdirilmesi adına güçlü diplomatik adımlar atılabileceğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ramazan ayında barış için fırsatların doğabileceğini belirtti. Zelenskiy, ABD'nin Rusya'ya yeterli baskı uygulaması halinde, savaşın sona erdirilmesine yönelik güçlü diplomatik adımların atılabileceğini vurguladı.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkent Kiev'de düzenlenen iftar programına katıldığını aktardı.

İftar programına, Ukrayna'da temaslarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kırım Tatarları'nın milli lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Ukrayna'nın Yeniden İnşasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar ve Bölgeleri Geliştirme Bakanı Oleksiy Kuleba, Ukrayna Tarım Politikaları ve Gıda Bakanı Vitaliy Koval ve diğer yetkililer katıldı.

"RAMAZANDA DİPLOMATİK ADIMLAR ATILABİLİR"

Volodimir Zelenskiy, programda yaptığı konuşmada, Ukrayna'da iftar geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Bu, ramazan ayını kutlayan tüm halkımıza, Ukrayna Müslüman toplumuna olan saygı ve şükran geleneğimizin bir parçasıdır." dedi.

Bu yıl ramazan ayında, Suudi Arabistan'da ABD ve Ukrayna heyetleri arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik görüşmenin yapıldığını hatırlatan Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Böylece, eğer ABD'nin Rusya üzerindeki baskısı yeterli olursa, ramazan ayında barış için güçlü diplomatik adımlar atmaya, savaşı gerçekten sona erdirecek ve güvenliği garanti altına alacak bir plan oluşturmaya başlama fırsatı çıkabilir."

Zelenskiy, ülkesini destekleyen tüm müttefiklere teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN