Venezuela’dan AB’nin seçim sonuçlarını tanımamasına tepki: Müdahaleci ve kolonyal tutumun göstergesi

Venezuela’dan AB’nin seçim sonuçlarını tanımamasına tepki: Müdahaleci ve kolonyal tutumun göstergesi

Venezuela’da Maduro’nun 3’üncü kez devlet başkanı seçildiği seçimin sonuçlarına ilişkin birçok ülkeden tepki gelmeye devam ederken, ülke yetkilileri, AB’nin seçimi tanımayacaklarını bildirmesi üzerine, bu durumun müdahaleci ve kolonyal tutumun göstergesi olduğunu ifade etti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, 28 Temmuz'da Nicolas Maduro'nun kazandığı duyurulan devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçlarını tanımayacaklarını açıklamasına tepki gösterdi.

Bildiride, Borrell'in Venezuela'ya yönelik ifadeleri "kesin bir dille" eleştirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Juan Guaido'da (eski muhalif lider) yaşadıkları tuhaf ve başarısız deneyimin ardından yine aynı noktaya dönüyorlar. Görev süresinin sonunda, ABD'den aldığı talimatlarla Venezuela'da faşist bir darbeyi desteklemeye çalışıyor. Bu ifadeler, müdahaleci ve kolonyal bir tutumun göstergesidir."

‘İÇ İŞLERİMİZE MÜDAHALE ETMEYİN’

AB'ye, Venezuela'nın bağımsızlığına ve egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulunulan bildiride, bu şekilde devam edilmesi halinde bugüne kadar gelişen diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkilerin "ciddi" zarar göreceği uyarısında bulunuldu. Bildiride ayrıca, Venezuela'daki muhalefetin kamuoyuna sunduğu tutanakların yüzde 83'ünün "sahte" ve "düzmece" belgeler olduğu vurgulandı.

Venezuela'nın, anayasa ve uluslararası hukuk ilkelerine bağlı olduğu hatırlatılan bildiride, AB'den Venezuela'nın iç işlerine müdahale edilmemesi ve Venezuelalıları ilgilendiren konularda herhangi bir görüş belirtmekten kaçınılması çağrısında bulunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN