Sudan'da kolera salgını: Can kaybı 506’ya ulaştı

Sudan'da kolera salgını: Can kaybı 506’ya ulaştı

Sudan'da kolera salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, vaka sayısı 15 bin 577’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 506’ya yükseldi. Haziran ayından bu yana etkili olan yağışlar ve seller, salgının yayılmasına neden olurken, savaşın sürdüğü ülkede zayıf sağlık sistemi salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor.

Sudan'da devam eden kolera salgını, etkisini artırmaya devam ediyor.

Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, ülkede kolera vaka sayısı 15 bin 577’ye ulaşırken, salgın sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 506’ya yükseldi.

Haziran ayından bu yana etkili olan şiddetli yağışlar ve seller, hastalığın hızla yayılmasına neden oldu.

Sudanlı yetkililer, özellikle iç savaşın yıprattığı sağlık sisteminin zayıflamasıyla, hastalıkla mücadelede büyük zorluklar yaşıyor.

Sudan'da hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve seller, koleranın yayılmasına yol açtı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı salgın olarak ilan etti.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN