ABD Başkanı Biden adaylıktan çekildi: Adaylıkta Kamala Harris'i destekliyorum

ABD Başkanı Biden adaylıktan çekildi: Adaylıkta Kamala Harris'i destekliyorum

ABD Başkanı Joe Biden, başkan adaylığından çekildiğini duyurdu. Açıklama yapan Biden, görev süresinin geri kalanında başkan olarak görevlerini yerine getirmeye odaklanacağını söyledi. Biden, seçimlerde başkan adayı olarak desteklediği ismin, Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Kamala Harris olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, bugün Amerikan vatandaşlarına hitaben yaptığı açıklamada, 2024 başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayacağını duyurdu. Biden açıklamasında "Yeniden aday olma niyetim olmasına rağmen, partimin ve ülkenin en iyi çıkarları için adaylıktan çekilmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

Biden'ın bu kararı, yaşlılığı gerekçesiyle rakibi Donald Trump karşısında yaşadığı puan kayıplarının ardından geldi.

'ADAYLIKTA HARRIS'İ DESTEKLİYORUM'

Adaylıktan çekildiğini duyurduktan kısa bir süre sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Biden, adaylıkta desteklediği ismin Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğunu açıkladı.

1kapak-007.jpg

Biden paylaşımında "Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmek oldu. Ve bu verdiğim en iyi karar oldu. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu yapalım" ifadelerini kullandı.

'AMERİKA DÜNYANIN EN GÜÇLÜ EKONOMİSİNE SAHİP'

Biden, Amerikan ekonomisinin son üç buçuk yıl içinde büyük ilerlemeler kaydettiğini belirttiği açıklamasında, “Bugün Amerika, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ülkemizi yeniden inşa etme, yaşlılar için ilaç fiyatlarını düşürme ve daha fazla Amerikalıya uygun sağlık hizmeti sunma konusunda tarihi yatırımlar yaptık” dedi.

biden.jpg

Ayrıca, milyonlarca gaziye kritik ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini sunduklarını, 30 yılın ardından ilk silah güvenliği yasasını geçirdiklerini ve Yüksek Mahkeme'ye ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın yargıcı atadıklarını vurguladı.

'İTTİFAKLARIMIZI YENİDEN CANLANDIRDIK'

Biden, yazılı açıklamasında, “Bu başarıların hiçbiri sizler olmadan gerçekleşemezdi. Birlikte, yüzyılda bir görülen bir pandemiyi ve Büyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik krizi atlattık. Demokrasimizi koruduk ve güçlendirdik. Dünyadaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık” dedi.

'PARTİMİN VE ÜLKENİN ÇIKARLARI İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM'

Başkanlık görevinin hayatının en büyük onuru olduğunu belirten Biden, “Yeniden aday olma niyetim olmasına rağmen, partimin ve ülkenin en iyi çıkarları için adaylıktan çekilmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Başkanlık görevimin geri kalan süresine odaklanarak, görevimi yerine getirmeye devam edeceğim” diye ekledi.

HARRIS'E TEŞEKKÜR

Biden, seçmenlerine ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e teşekkürlerini ileterek, “Beni yeniden seçmeniz için çok çalıştığınız için derin şükranlarımı sunarım. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için teşekkür ederim. Amerikan halkına, bana duyduğunuz güven ve inanç için içten teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Biden, Amerika'nın birlikte olduğunda üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, “Birlikte hareket ettiğimizde, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Sadece Birleşik Devletler olduğumuzu unutmamamız gerekiyor” dedi.

Başkan Biden, bu hafta içinde ulusa seslenerek kararının ayrıntılarını açıklayacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN