Putin Ukrayna ile müzakere şartını açıkladı: NATO'yu unutsun, dört bölgeden çekilsin

Putin Ukrayna ile müzakere şartını açıkladı: NATO'yu unutsun, dört bölgeden çekilsin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde müzakerelere başlayabileceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Putin, İsviçre'de düzenlenen konferansa davet edilmediklerini belirterek, Rusya'nın dahil edilmediği bir süreçte Ukrayna ve Avrupa güvenliğine yönelik kalıcı bir çözüm bulunamayacağını vurguladı.

'AÇIK VE SORUMLU DİYALOG ŞART'

Putin, "Rusya olmadan, bizimle açık ve sorumlu bir diyalog kurmadan, Ukrayna ve Avrupa güvenliği konusunda çözüm bulunması imkansız" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Rusya'nın uluslararası arenada marjinalize edilmesine yönelik eleştirilerini bir kez daha gündeme getirdi. Putin, Rusya'nın dışlanmasının bölgesel ve küresel güvenlik dinamiklerini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

MÜZAKERE ŞARTLARINI AÇIKLADI: NATO'DAN VAZGEÇMELİ

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna ile olası barış müzakerelerine ilişkin de kritik şartlar sundu. Putin, Ukrayna'nın müzakerelere başlaması için öncelikle birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinden çekmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna'nın NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi gerektiğini vurguladı. Bu şartların karşılanması halinde, Rusya'nın müzakerelere açık olacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN