Kenya'da selin bilançosu 70’e ulaştı

Kenya'da selin bilançosu 70’e ulaştı

Son günlerde aşırı yağışların etkisi altında olan Kenya’da 130 bin kişinin etkilendiği seller nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 70’e ulaştığı bildirildi.

Kenya’da şiddetli yağış kaynaklı sellerin yol açtığı yıkımla ilgili son durum hakkında bilgi veren Devlet Başkan Yardımcısı Rigathi Gachagua, hayatını kaybedenlerin sayısının 70'i geçtiğini ve yıkımdan 130 binden fazla kişinin etkilendiğini kaydetti.

yeni-proje-10.jpg

HAYAT FELÇ OLDU

Kenya Demiryolları, ülke çapında banliyö tren seferlerinin askıya alındığını duyururken, su baskınları başkent Nairobi'yi de etkiledi ve bazı yollar kapatıldı. Birçok mahalle sular altında kaldı.

yeni-proje-11.jpg

Doğu Afrika ülkelerinden Kenya'dan başka Tanzanya, Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi ülkelerde şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkilendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN