Kassam Tugayları: Gazze'deki İsrail saldırılarında 1 günde 9 esir öldü

Kassam Tugayları: Gazze'deki İsrail saldırılarında 1 günde 9 esir öldü

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında son 24 saat içinde 4'ü yabancı 9 esirin öldüğünü duyurdu. Açıklamada saldırıya yönelik detay verilmezken savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Hamas'ın elinde olup da ölen esirlerin sayısı 27'ye yükseldi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim’de İsrail’e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' ile İsrail’in Gazze’ye yönelik 'Demir Kılıçlar' operasyonları sonrası başlayan savaş sekizinci gününde tüm şiddeti ve yıkıcılığıyla devam ediyor.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in düzenlediği 24 saat içerisindeki saldırılarda, esirlerin bulunduğu bir noktanın da hedef alındığı aktarıldı. Açıklamada, ellerinde tuttukları esirlerden 9'unun hayatını kaybettiği 4'ünün ise yabancı olduğu bilgisi verildi.

Saldırının çeşidine ya da gerçekleştiği mekana ilişkin detay verilmedi.

Cuma günü Hamas, İsrail saldırılarında aralarında yabancıların da bulunduğu 13 esirin öldüğünü açıklamıştı. Böylelikle, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana, Hamas'ın elinde olup da ölen esirlerin sayısı 27'ye yükseldi.

'120'DEN FAZLA SİVİL GAZZE'DE REHİN TUTULUYOR'

Öte yandan, The Guardian gazetesinin haberine göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Hamas'ın 120'den fazla sivili Gazze'de rehin tuttuğunu doğruladıklarını açıkladı.

İsrail-Hamas savaşının üçüncü gününde Çin ve İngiltere basınlarına yansıyan haberlerde, Katar'ın ABD'nin desteğiyle, İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın tutukluların serbest bırakılması karşılığında Hamas tarafından alıkonulan İsrailli kadınların serbest bırakılmasını sağlayacak acil bir anlaşma sağlamaya çalıştığı bildirilmişti.

Reuters'a konuşan ismini vermeyen bir yetkili ise İsrail ile Hamas arasında olası bir esir takası ile ilgili iddiaları reddederek "Devam eden herhangi bir görüşme yok" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN