Kamerunlu yetkililer ‘Halkın huzurunu bozuyor’ diyor: Ülke lideri Biya’nın sağlık durumuna ilişkin haber yapılamayacak

Kamerunlu yetkililer ‘Halkın huzurunu bozuyor’ diyor: Ülke lideri Biya’nın sağlık durumuna ilişkin haber yapılamayacak

Kamerunlu yetkililer, öldüğü söylenen Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın sağlık durumuna ilişkin haber yapılmasını ‘Halkın huzurunu bozduğu’ gerekçesiyle yasaklandığını duyurdu.

40 yıldan uzun süredir görevde olan 91 yaşındaki Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın öldüğüne ilişkin söylentilerin ardından, İçişleri Bakanı Paul Atanga Nji, "Kamerunluların huzurunu bozduğunu" belirterek cumhurbaşkanının sağlığına ilişkin konuşulmasının yasaklandığını ifade etti.

Bakan Nji, "Bu nedenle medyada cumhurbaşkanının durumuyla ilgili herhangi bir tartışma kesinlikle yasaktır" diye belirterek suçluların yargılanacağını söyledi.

‘ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ’

Biya, Çin başkenti Pekin'de düzenlenen Çin-Afrika forumuna katıldığı 8 Eylül'den bu yana kamuoyunda görülmezken, ülke yetkilileri, Biya'nın durumuyla ilgili spekülasyonlara karşı çıkarak iyi olduğunu ve İsviçre'nin Cenevre kentine özel bir ziyarette bulunduğunu ekledi.

Nji, cumhurbaşkanının sağlık durumunun ulusal güvenlik meselesi olduğunu söyledi ve valileri, özel medya kuruluşları ve sosyal medya tarafından emrin uygulanmasını sağlamak için birimler oluşturmaya çağırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN