İsrail karşıtı protestolar ABD’yi sarsıyor! Ünlü filozof McAfee’ye Gazze kelepçesi

New York'taki Columbia Üniversitesi'nden sonra ABD'deki diğer üniversitelere yayılan Filistin destekçisi protestolar Georgia'da bulunan Emory Üniversitesi'nde de düzenlendi. Polisin müdahale ettiği gösterilerde aralarında ünlü felsefe profesörü Noelle McAfee'nin de bulunduğu iki öğretim görevlisi gözaltına alındı. Profesörün gözaltına alınma görüntüsü sosyal medyada yaklaşık 2.5 milyon kez görüntülendi.

Atlanta News First muhabiri Patrick Quinn, felsefe profesörü Noelle McAfee'nin gözaltına alınırken çekilen görüntüleri X hesabında paylaştı. Bir doktora öğrencisi tarafından çekilen görüntüde Prof. McAfee, Emory Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı olduğunu belirtti.

Üniversitenin ekonomi profesörü Caroline Fohlin de gözaltına alındı. CNN'de yer alan bir habere göre Prof. Fohlin, kampüste polisin öğrencilere karşı güç kullanmasından endişe duyduğunu söyledi.

NOELLE MCAFEE KİMDİR?

Noëlle McAfee, 2010 yılından bu yana ders verdiği Emory Üniversitesi'nde felsefe profesörü ve kadın, toplumsal cinsiyet ve cinsellik çalışmaları ile psikanalitik çalışmalar alanlarında bağlı öğretim üyesidir. McAfee daha önce Brandeis Üniversitesi'nde Allen-Berenson Misafir Felsefe ve Kadın Çalışmaları Doçenti olarak görev yapmak da dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde ders verdi. Demokrasi teorisi, yeni medya ve kamusal alanın psikanalitik teorileri üzerine kapsamlı çalışmalar yürüttü.

Habermas, Kristeva, and Citizenship adlı ilk kitabı 2000 yılında Cornell University Press tarafından; Julia Kristeva adlı ikinci kitabı 2003 yılında Routledge tarafından; Democracy and the Political Unconscious adlı üçüncü kitabı ise 2008 yılında Columbia University Press tarafından yayımlanmıştır. McAfee aynı zamanda çok sayıda kitap ve dergi için editörlük yapmış, çok sayıda hakemli makale ve çeşitli ansiklopedi maddeleri yayımlamıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN