İsrail basını: Netanyahu ve Savunma Bakanı İran'a saldırı planı konusunda anlaştı

İsrail basını: Netanyahu ve Savunma Bakanı İran'a saldırı planı konusunda anlaştı

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran’a yönelik olası bir saldırının kapsamı ve zamanlaması konusunda anlaşmaya vardı. İkilinin diğer bakanlarla güvenlik istişareleri sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, İran'a yönelik olası bir saldırının kapsamı ve zamanlaması üzerinde uzlaşmaya vardığını duyurdu.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Netanyahu ve Gallant, diğer bakanlarla gerçekleştirdikleri güvenlik istişareleri sonucunda bu kararı aldılar.

Öte yandan yerel basında çıkan habere göre, Gallant, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin aileleriyle yaptığı görüşmede İran'a verilecek karşılığa ilişkin açıklama yaptı.

'KESİN VE ÖLÜMCÜL OLACAK'

Tahran'ın füze saldırısına "yakında karşılık vereceklerini" belirten Gallant, "(İran'a verilecek yanıt) Kesin ve ölümcül olacak." ifadesini kullandı.

Tel Aviv yönetimi, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN