Hindistan'daki seçimlerde ‘ikinci aşama’: Oy verme işlemi başladı

Hindistan'daki seçimlerde ‘ikinci aşama’: Oy verme işlemi başladı

Hindistan'da halk, uzun sürecek genel seçimlerin ikinci aşamasında parlamentonun alt kanadı olan Halk Meclisi için 13 eyalette 88 üyeyi belirlemek üzere sandık başına gitmeye başladı.

Hindistan'da neredeyse 6 hafta sürecek 7 aşamalı genel seçimler kapsamında seçmenler, parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi (Lok Sabha) için 13 eyalette 88 üyeyi belirlemek üzere oy kullanmaya başladı.

India Today'in haberine göre, Hindistan'da milyonlarca kişi, genel seçimlerin ikinci aşamasında Kerala ve Pradesh'in de aralarında bulunduğu 13 eyalette sandık başına gitti.

88 meclis üyesinin belirleneceği seçimin bu aşamasında adayların arasında muhalif lider Rahul Gandi ve iktidardaki milliyetçi Bharatiya Janata Partisi’nin (BJP) liderlerinden eski oyuncu ve film yapımcısı Hema Malini gibi üst düzey isimler de bulunuyor. Bahujan Samaj Partisi’nden (BSP) 74, BJP'den 69 ve ana muhalefetteki Kongre Partisi’nden 68 adayın yer aldığı seçimin 2'nci aşamasında toplam 1210 aday yarışıyor.

HİNDİSTAN’DA GENEL SEÇİMLER

Hindistan'da 19 Nisan'da başlayıp 1 Haziran'a kadar sürecek seçimler kapsamında yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanacak.

Son seçimlerden galip çıkan Modi, başında olduğu Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğinde kurulan Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) ile birçok muhalefet partisinin "Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA)" adı altında toplandığı geniş koalisyona karşı yarışıyor.

Sonuçların 4 Haziran'da açıklanması beklenirken, seçmenler, ülkedeki 28 eyalet ile "Birlik Toprakları" adı verilen 8 özel yönetim bölgesini kapsayan genel seçimler çerçevesinde 19, 26 Nisan'da, 7, 13, 20, 25 Mayıs'ta ve son olarak 1 Haziran'da oy kullanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN