Gürcistan'da halk, parlamento seçimi için sandık başında

Gürcistan'da halk, parlamento seçimi için sandık başında

Gürcistan'da halk, 11. parlamentoyu belirlemek için sandık başına gitti. Ülke genelinde yerel saatle 08.00'de açılan sandıklarda, toplam 3 milyon 508 bin 294 seçmen oy kullanacak. İlk kez elektronik oylama sistemi kullanılacak ve yurt dışında 40 ülkede 95 bin 910 seçmen oy verecek.

Gürcistan'da halk, 11. parlamentoyu belirlemek amacıyla bugün sandık başına gitti. Ülke genelinde kurulan oy kullanma merkezleri yerel saatle 08.00'de açıldı.

Gürcistan Merkezi Seçim Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, 3 milyon 508 bin 294 seçmen, yeni parlamentoya girecek 150 milletvekilini seçmek için oy kullanacak.

Ülkede 11. parlamento seçimlerinde, 3 milyon 113 bin 747 seçmen ilk kez elektronik teknolojilerle oylamaya katılacak.

Yurt dışındaki Gürcistan vatandaşları da oylarını kullanabiliyor. Toplam 95 bin 910 seçmen, 40 ülkede kurulan 67 oy kullanma merkezinde oylarını verecek.

18 SİYASİ PARTİ YÜZDE 5'LİK SEÇİM BARAJINI AŞMAK İÇİN MÜCADELE EDİYOR.

Parlamentoya girmek isteyen 18 siyasi parti, yüzde 5'lik seçim barajını aşmak için mücadele ediyor. Bu partilerin arasında dört ayrı seçim bloku da bulunuyor. Seçim sonucunda parlamentoda 76 sandalye elde eden parti veya blok, tek başına hükümet kurma yetkisine sahip olacak.

Gürcistan'da 2012'deki seçimleri kazanarak iktidara gelen ve son seçimlerde yüzde 48,22 oy alan Gürcü Hayali partisi, 4. kez üst üste galip gelmeye çalışacak.

Farklı suçlamalardan dolayı Gürcistan'da tutuklu yargılanan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin de kurucusu olduğu ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketinin öncülüğünde kurulan "Gürcistan'ı Kurtarmak İçin Birlik" ve bu partiden kısa süre önce ayrılan isimlerin yer aldığı partilerin oluşturduğu "Değişim İçin Koalisyon" seçim bloku, iktidar partisinin "en büyük rakipleri" görülüyor.

Sandıklar, saat 20.00'de kapanacak, ardından oy sayımına geçilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN