Zulümden kaçan Filistinliler Şifa Hastanesi'ne sığındı

Zulümden kaçan Filistinliler Şifa Hastanesi'ne sığındı

İsrail ve Hamas arasındaki savaşın yedinci gününde Gazze'de binlerce yaşam mücadelesi veriyor. İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri kenti boşaltmaya çağırmasının ardından yüz binlerce Filistinli Şifa Hastanesi’ne sığınmaya başladı. Gazze'nin Han Yunus kentine düzenlenen saldırılar sonucu evleri yıkılan Filistinliler ise Nasır Hastanesi avlusunda kalıyor.

Abluka altındaki Gazze, karanlıklar altında gece boyunca İsrail tarafından bombalandı. Saldırılarında beyaz fosfor da kullandığı ortaya çıkan İsrail ordusu bin 537 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sakinlerine evlerini boşaltmaları için çağrı yapıldı. Açıklamada, Gazze sakinlerinin haritada gösterildiği gibi Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeleri istendi.

yeni-proje-14.jpg
Bölge halkı hastane çevresinde yerde yatıyor

Bu uyarının ardından yüz binlerce Filistinli evlerini terk ederek, Şifa Hastanesi'ne sığınmaya veya hastanenin çevresine çadırlar kurmaya başladı.

yeni-proje-15.jpg

Han Yunus kentine düzenlenen saldırılar sonucu evleri yıkılan Filistinliler ise, Nasır Hastanesi avlusunda kalmaya başladı.

yeni-proje-16.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN