'Fare oynatarak’ çalışıyor gibi yapan personel işten çıkarıldı

'Fare oynatarak’ çalışıyor gibi yapan personel işten çıkarıldı

Wells Fargo, çalışanlarının iş yerinde aktif oldukları izlenimini yaratmak için fare oynatıcı kullanmaları nedeniyle işten çıkarıldıklarını açıkladı.

Wells Fargo, çalışanlarının bazılarının iş yerinde aktif oldukları izlenimini vermek için "fare oynatıcı" kullanarak manipülasyon yaptığını tespit ettiğini açıkladı. Şirket, bu çalışanların iş akdini sonlandırdığını belirtti.

ABD merkezli Wells Fargo, Mali Endüstri Düzenleme Kurumu (FINRA) tarafından yapılan bir bildirime göre, iç soruşturma sonucunda bazı çalışanların etik olmayan iş yeri aktivitelerinde bulunduğunu belirledi. Bu çalışanlar, bilgisayarlarında fare imlecini belirli aralıklarla hareket ettiren cihazlar kullanarak, aktif oldukları izlenimini yaratmışlardı. Şirket, bu durumu fark ettikten sonra geçen ay ondan fazla çalışanını işten çıkardı.

Forbes'un aktardığı bilgilere göre, işten çıkarılan çalışanlar genellikle varlık ve yatırım yönetimi bölümünde görev yapıyordu. FINRA'nın yeni düzenlemeleri, uzaktan çalışanların faaliyetlerinin kayıt altına alınmasını ve düzenli olarak denetlenmesini öngörmekteydi. Wells Fargo, bu manipülasyonları FINRA'nın yeni kararlarının yürürlüğe girdiği tarihten önce tespit etti.

Çalışanlar, bilgisayarlarını aktif göstermek için fareleri periyodik olarak hareket ettirirken, ayrıca mesai saatleri dışında çalıştıkları izlenimini vermek için zamanlanmış mesajlar kullanmışlardı. Bu yöntemler, işverenlerin bilgisayar başındaki faaliyetleri izlemelerini sağlayan izleme yazılımlarını atlatmak için kullanılmaktaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN