Evin odaları kanlar içindeydi: Cinayet ya da intihar değilmiş! Otopsi raporu şaşkına çevirdi

Evin odaları kanlar içindeydi: Cinayet ya da intihar değilmiş! Otopsi raporu şaşkına çevirdi

Kendisinden haber alınmayan adamın evine giren polisler, karşılaştıkları manzara karşısında olayın önce cinayet sonra intihar olduğunu düşündü. Aylar süren araştırma ve otopsi raporunda şaşırtan gerçek ortaya çıktı. İşte, trajik olayın detayları...

Galler'de 57 yaşındaki Barry Griffiths'in bedeni, kendisinden uzun bir süre haber alınamaması üzerine 4 Temmuz 2023 tarihinde bulundu. Bu sırada arkadaşları ve komşuları, onu en son bir hafta önce gördüklerini belirtti. Polis, olay yerinde yaptığı ilk incelemelerde Barry Griffiths'in cüzdanı, telefonu ve bilgisayarının yerinde olduğunu ve herhangi bir boğuşma izine rastlanmadığını açıkladı. Fakat dairenin koridoru, banyosu ve yatak odasında kan izleri bulunması, ölümün nasıl gerçekleştiği konusunda soru işaretleri doğurdu.

Sozcu'de yer alan habere göre, bir ay süren soruşturmaların ardından Pontypridd Koroner Mahkemesi'nde 16 Eylül 2023 tarihinde yapılan duruşmada, Barry Griffiths'in ölümüne başka birinin karışmadığı sonucuna varıldı. Bu süreçte polis, daireyi mühürledi ve bazı kanıtların kaybolduğuna dair şüpheler doğdu. Fakat olayın cinayet veya intihar olmadığı anlaşıldı.

OTOPSİ RAPORU: İNTİHAR YA DA CİNAYET DEĞİL

Olayın ardından yürütülen otopsi ve soruşturmalarda, Home Office patoloğu Dr. Richard Jones, Barry Griffiths'in ölüm nedenini kan kaybı olarak belirtti. Dr. Richard Jones, olay yerindeki bulgulara dayanarak Barry Griffiths'in donmuş burger köftelerini bıçakla ayırmaya çalışırken kazara kendini bıçakladığı sonucuna vardı. Barry Griffiths'in felç geçirmiş olmasının da olayda etkili olabileceği değerlendirildi.

Koroner Patricia Morgan, Barry Griffiths'in dondurulmuş yiyecekleri hazırlarken kazara öldüğünü düşündüğünü belirtti. Patricia Morgan, "Bu olay mutfakta meydana gelen talihsiz bir kaza gibi görünüyor. Barry Griffiths'in kısıtlı kol kullanımı ve yaşı da bu kazaya neden olmuş olabilir" dedi.

Polis memuru Dedektif Stephen Vaughan ise, olayın intihar olmadığını ve tamamen açıklanamayan bir ölüm olarak kaydedildiğini ifade etti. Vaughan, "Olay yerinde yapılan incelemelerde herhangi bir zorla girme ya da saldırı izine rastlanmadı. Barry Griffiths'in hayatını kaybettiği anlaşılan mutfakta, dondurulmuş yiyecekleri ayırmaya çalışırken kendini bıçaklamış olduğu düşünülüyor" şeklinde konuştu.

KESİCİ ALETLERİ KULLANIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI

Barry Griffiths'in hayatını kaybettiği bu olay, mutfakta yaşanan kazaların ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Her ne kadar olay yerinde kan izleri ve bazı karmaşık durumlar bulunsa da, soruşturma sonunda olayın tamamen bir kaza olduğu doğrulandı. Barry Griffiths'in yakınları, bu talihsiz kayıptan dolayı büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirtti.

Uzmanlar, özellikle donmuş gıdaların mutfakta hazırlanırken dikkatli olunması gerektiğini ve kesici aletlerin yanlış kullanımının ölümcül sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN