Anlam verilemeyen afişin sebebi ortaya çıktı: 'Terörist Arıyoruz'

Anlam verilemeyen afişin sebebi ortaya çıktı: 'Terörist Arıyoruz'

Almanya'nın Dış İstihbarat Teşkilatı BND, "Terörist Arıyoruz" gibi sıra dışı sloganlar ve gizemli görseller içeren afişlerle yeni eleman arayışına başladı. BND Başkanı Bruno Kahl, anlam verilemeyen afişlerin sebebini "gençlere hitap etmek, ilgi çekmek" olarak açıkladı.

Nüfusun yaşlanması ve çalışanların emekli olması nedeniyle eleman eksikliği yaşayan BND, bu kampanya ile 15-35 yaş arası geniş bir kitleye ulaşmayı ve farklı eğitim seviyelerinden adayları bünyesine katmayı hedefliyor.

SLOGANLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Sosyal medya ve afişlerde kullanılan sloganlar dikkat çekti. İstihbaratın kullandığı büyük şekilde yazılan "Terörist arıyoruz", "BDN'nin seni aradığını düşünsene" afişleri ve altına düşülen "Onları bizimle birlikte bul", "Ekip arkadaşı olarak" sloganları sosyal medyada da gündem oldu.

yyyyyytrrrr.jpg

BND Başkanı Bruno Kahl, kampanyanın çıkış noktasının "nüfusun yaşlanmasından kaynaklanan eleman eksikliği" olduğunu ve "yaşı geldiği için ayrılanların sayısının, işe yeni başlayan gençlerden daha yüksek" olduğunu vurguladı.

Kahl, adayların uzun güvenlik kontrollerinden geçeceklerini, cep telefonu kullanımı yasak olacağını, evden çalışmanın mümkün olmayacağını ve maaşların serbest piyasadan daha düşük olacağını da belirtti.

YENİ LOGO VE ANLAM

BDN, kampanyanın başlaması ile logosunu da değiştirerek Almanya'daki diğer devlet kurumlarından farklı bir logo kullanmaya başladı.

Yeni logodaki kartalın gövdesindeki yuvarlak bölümün Federal Meclis'e benzetilerek "demokrasinin koruyucusu" anlamı taşıdığı düşünülüyor.

GENÇLERE İSTİHDAM

BND Başkanı Kahl, yeni logo ile üniversitelere giderek, gençlerin ilgisini çekmeyi amaçladıklarını ve 13-35 yaş arası kişilere ulaşarak eğitim düzeyi fark etmeksizin geniş bir gruba ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

BND'nin verilerine göre teşkilatta farklı eğitim seviyeleri gerektiren 450 ayrı alanda çalışmak mümkün.

ÇİFT ANLAMLI SLOGANLAR

BND Başkanı Kahl yeni ve çarpıcı sloganların özellikle de başka kafa karıştıranların gerekli ilgiyi çekeceğine inandığını belirtti.

Üzerinde büyük harflerle "BND'nin seni aradığını düşünsene" yazılı afişin alt kısmında "Ekip arkadaşları olarak" ibaresi yer alıyor.

BND Başkanı Kahl, bu afişin en beğendiği afiş olduğunu ve bu slganın, BND'ye yönelik klişeleri öne sürerek hedef odaklı bir reklam kampanyasına kapı açtığını söyledi.

BND'nin sıra dışı eleman alımı kampanyası, Almanya'da ve dünya çapında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN