ABD Temsilciler Meclisi’nde skandal karar: ABD Sağlık Bakanlığı artık Gazze’deki ölü sayısını açıklayamayacak

ABD Temsilciler Meclisi’nde skandal karar: ABD Sağlık Bakanlığı artık Gazze’deki ölü sayısını açıklayamayacak

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sırasında ölenlerin sayılarının Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerinin açıklanmasını engelleyen bir yasa tasarısını kabul etti. Konuyla ilgili olarak ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib, "Bu, soykırımın reddidir. Meclis üyeleri, Filistinlilerin ölü sayısının dile getirilmesini bile yasaklamak istiyor" ifadelerini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sırasında ölenlerin sayılarının açıklanmasını engelleyen bir yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verilerinin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılmasını yasaklamayı öngörüyor. Oylama sonucunda 269 evet oyuyla tasarı kabul edilirken, 144 meclis üyesi ise karşı çıktı.

SENATO'DA DA ONAYLANMASI GEREKECEK

Tasarının yasalaşabilmesi için Senato'da da onaylanması gerekecek.

'BU, SOYKIRIMIN REDDİDİR'

Tasarıya karşı çıkanlar arasında yer alan ABD Kongresi'nin Filistin kökenli tek üyesi Rashida Tlaib, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada tasarının desteklenmesini "iğrenç" olarak niteledi. Tlaib, "Bu, soykırımın reddidir. Meclis üyeleri, Filistinlilerin ölü sayısının dahi dile getirilmesini yasaklamak istiyor" şeklinde açıklamalarda bulundu ve Gazze'deki kayıpları detaylı bir şekilde meclisteki meslektaşlarına aktardı.

7 EKİM'DEN BU YANA 37 BİN 765 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda bin 200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 765 Filistinli öldü, 86 bin 429 kişi yaralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN