2014 yılında kaybolan uçağı arama çalışmaları başlıyor! Aradan geçen 10 yıla rağmen sır perdesi aralanamadı

2014 yılında kaybolan uçağı arama çalışmaları başlıyor! Aradan geçen 10 yıla rağmen sır perdesi aralanamadı

Yıllar önce esrarengiz şekilde kaybolan uçak Malezya uçağının enkazının tekrar aranmasına karar verildi. Kayıp yolcuların yakınları ise, "Sanki daha dünmüş gibi" diyerek acılarının hâlâ taze olduğunu dile getiriyor. İşte detaylar...

Malezya, 10 yıl önce kaybolan MH370 sefer sayılı uçağı yeniden aramayı planlıyor.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, 3 Mart 2024 Pazar günü yaptığı açıklamada kayıp uçağın aranmasına yönelik çalışmaların sağlam kanıtlar bulunması halinde tekrar başlatılabileceğini belirtti.

Ticaret Bakanı Anthony Loke ise aynı günkü açıklamasında, denizde araştırmalar yürüten Amerikalı robotik şirketi Ocean Infinity'le irtibata geçtiklerini söyledi.

Anthony Loke, firmayla yeni bir arama operasyonu planı üzerine görüşeceklerini belirtti. Ocean Infinity'nin yöneticisi Oliver Plunkett da bu yıl içinde çalışmalara tekrar başlamayı umduklarını ifade etti.

malezyada-kaybolan-ucak-bulundu-mu.jpg

MALEZYA UÇAĞI NE ZAMAN KAYBOLDU?

8 Mart 2014 tarihinde Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan ve Çin'in başkenti Pekin'e varması planlanan Malezya Havayolları'na ait 370 sefer sayılı uçak, esrarengiz şekilde ortadan kaybolmuştu.

Uçak, Malezya'nın kuzeybatısındaki Penang Adası'nın yaklaşık 370 kilometre kuzeyine ilerlerken askeri radarlardan kaybolmuştu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, uçuşta 12'si mürettebattan toplamda 239 kişi seyahat ediyordu. Bu yolculardan 153'ü Çin, 50'siyse Malezya vatandaşıydı. Buna ek olarak uçakta ABD, Avustralya, Endonezya, İran, Rusya dahil birçok farklı ülkeden kişi de vardı.

KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞINDA KAÇ KİŞİ VARDI?

Trajik olayın yıldönümü yaklaşırken, uçaktaki yakınlarını kaybedenler dün Kuala Lumpur'da bir araya gelerek 239 mum yaktı.

Uçaktaki mürettebattan Patrick Gomes'in eşi Jacquita Gonzales, "Her yıl 8 Mart'a yaklaşırken, o gün yaşananlar, anılar sanki daha dünmüş gibi geri geliyor" dedi. Gonzales, bu olayın artık çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Aynı uçuşta annesini kaybeden Malezyalı avukat Grace Nathan ise arama çalışmalarının tekrar başlatılması için uzun süredir kampanya yürüttüklerini belirtti.

KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞI NE ZAMAN BULUNUR?

Ticaret Bakanı Anthony Loke, anma törenine katılarak, "Arama çalışmalarının yeniden başlatılması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" dedi.

Malezya, Çin ve Avustralya'nın koordine ettiği sualtı arama çalışmalarında sonuç alınmayınca operasyonlar Ocak 2017'de durdurulmuştu. 180 milyon euroluk operasyonda Hint Okyanusu'nun 120 bin kilometrekaresi taranmıştı.

Ocean Infinity de Hint Okyanusu'nda uçağın enkazını 2018'de aramak için operasyon düzenlemiş fakat başarılı olunamamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN