17 öğrenci yaşamını yitirmişti: Kenya'da yetkililer ulusal yas ilan etti

17 öğrenci yaşamını yitirmişti: Kenya'da yetkililer ulusal yas ilan etti

Kenya'nın Nyeri bölgesinde bulunan bir okulda çıkan yangında 17 öğrencinin yaşamını yitirmesinin ardından ülke lideri Ruto, üç günlük ulusal yas ilan ettiklerini duyurdu.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Çin-Afrika İşbirliği Forumu için Çin'e yaptığı ziyaret sırasında, pazartesi gününden başlamak üzere ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildiğini ifade etti.

Ruto, "Böyle hassas dönemde çocukların bu şekilde kaybedilmesi akıl almaz bir trajedi" diyerek çocuklarını kaybeden ailelere başsağlığı diledi.

‘TÜM KİŞİLER VE KURUMLAR HESAP VERECEK’

Olayla ilgili soruşturma açıldığını belirten Ruto, "Başkanınız olarak bu trajedinin nasıl meydana geldiği ve neden zamanında yanıt verilmediği gibi zor soruların eksiksiz ve açık şekilde yanıtlanacağına söz veriyorum. Tüm ilgili kişiler ve kurumlar hesap verecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Başkent Nairobi'nin yaklaşık 150 kilometre kuzeyindeki Nyeri bölgesinde dün bir okulda çıkan yangında 17 öğrenci hayatını kaybetmiş, 14 öğrenci de ağır şekilde yaralanmıştı. 824 öğrencinin yatılı olarak eğitim gördüğü okuldaki yangının öğrenciler uykudayken çıktığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN