Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesi sonrası ilk açıklama: Üzüntülerimizi dile getirdik

Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesi sonrası ilk açıklama: Üzüntülerimizi dile getirdik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile mevkidaşı Lavrov Belgrad'da görüştü. Görüşme sonrası Çavuşoğlu "İki dışişleri bakanına yakışan olgunlukta geçti. Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntülerimizi dile getirdik" dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov'un görüşmesine ilişkin ilk açıklama Çavuşoğlu'ndan geldi. 

Özür dilenmedi

Çavuşoğlu, kritik görüşme sonrası "İki dışişleri bakanına yakışır olgunlukta geçti. Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsalığı diledik, İki tarafta gerginliği tırmandırmak istemiyor.

İlk görüşmede sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız yaptırım kararı yok.Eminim duygusallık geçtiktan sonra aklıselim kazanır. Temennimiz mesnetsiz iddialarından vazgeçmeleri" açıklamasında bulundu.

40 dakika sürdü

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü. Bu, Türkiye'nin geçen hafta Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından taraflar arasında yüz yüze yapılan ilk üst düzey görüşme oldu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IŞİD'le mücadelede istihbarat paylaşımı ve operasyonların artırılması gerektiğini de belirtti, terörün temel sebeplerine inilmesinin önemine dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN