AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, katıldığı bir programda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da konuşma yapacağı ikinci salonun da iptal edildiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da son açıklamasında, "Bugün Hamburg'a gidiyorum, kimse vatandaşlarımızla görüşmemizi engelleyemez" dedi.
Almanya'nın Türk bakanların Almanya'da yapacağı referandum çalışmalarına ilişkin engellemeler devam ederken bugün flaş bir gelişme yaşandı.
Habertürk TV'ye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da konuşma yapacağı ikinci salonun da iptal edildiğini söyledi.
ALMANYA'YA GİDİP VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞACAĞIM
Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Çavuşoğlı, şunları söyledi;
"Salonu iptal ettikten sonra arayıp 'Biz zor durumdayız. Türk Bakan gelirse Wilders'ın işine yarar. Biz şuan Wilders'la başa başız. Bakan sonra gelsin.' diyorlar. Keşke bunu arayıp bize söyleselerdi. Sosyal medyadan Wilders gibi algı operasyonu yaptılar. Avrupa Wilders gibi ırkçıların eline neden düştü.Bu ırkçılığı durduramazsak, Avrupa ve dünya 2'inci Dünya Savaşı öncesine döner.
Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Berlin'de turizm fuarını ziyaret edeceğim. Bugün Hamburg'da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz, bunun kimse önüne geçemez. Demokrasinin toplanma özgürlüğünün gereği budur. Avrupa standartları ve değerleri de tam olarak bunu söylüyor. Biz Almanya dahil hiçbir ülkeyle ilişkilerimizin kötü olmasını istemeyiz. Ama düşmanca tavırların gerekli karşılığını veririz."
'SALON VERİLMEDİ' DEMİŞTİ
Mehdi Eker, katıldığı televizyon programında: "Almanya burada açık bir taraf haline gelmiştir, ‘hayırcıyım’ demiştir. İfade özgürlüğü, propaganda hürriyeti gibi, bunlarla ilgili sergilediği tutum bir tarafa, Almanya hükümeti, anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda taraf durumunda. Yabancı düşmanı ve Nazi artıklarının, uç marjinal siyasi görüşlerin adeta dümen suyuna giriyor, bununla kendini kurtaracağını zannediyor. Prim kazanacağını ve siyasi başarı elde edeceğini düşünüyor. Almanya’da 1,4 milyon seçmen var. Bir kısmı Alman pasaportu taşıyor, aynı zamanda Alman vatandaşı. Ama bunlar seçimlerde oy kullanma hakkına sahip. 7 Haziran’da yüzde 30’lar mertebesindeydi, 37-38 gibi. 1 Kasım’da bu 45-46’lara çıktı. Burada Türkiye’deki gelişmelere ilgi duyan vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bunların haklarının elinden alınmasına yol açacak bir süreç o artık iyice faşizmin gümbür gümbür ayak sesleri olur. " demişti.