Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?

3 Aralık hava durumu ile ilgili Meteorolojiden gelen son dakika haberleri yazımızda. Havaların soğuması ve yağışlı geçmesi nedeniyle vatandaşlar 'Bugün hava nasıl olacak?' diye merak ediliyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamalara göre yurt genelinde hava durumu...

3 Aralık hava durumu ve son dakika açıklamaları haberimizde. Vatandaşlar 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusunun yanıtını sabah saatlerinden itibaren araştırıyor. Geçen hafta süren yağışlı havanın ne zaman geri döneceği google gibi arama motorlarında sorgulanıyor. Yurt genelinde sıcaklıkların 2 ile 4 derece arasında artması bekleniyor. İşte 3 Aralık  hava durumuna dair son dakika gelişmleri ve bugün hava nasıl olacak? 

3 ARALIK PAZARTESİ HAVA DURUMU

3 Aralık hava durumu bu gün dışarı çıkacak olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Havaların soğuması ile dışarı çıkan kişiler hava durumuna göre yiyinip tedbir almak istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde sıcaklıkta 2-4 derece artış olacak. Meteoroloji Güney Ege ve Batı Akdeniz’de yağış beklenirken, Doğu Anadolu Bölgesi don ve buzlanmaya karşı uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

18-12/03/bugun-hava-nasil-olacak.jpg

YURTTA HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

18-12/03/3-aralik-hava-durumu.jpg

3 ARALIK PAZARTESİ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

MARMARA HAVA DURUMU

BURSA °C, 14°CParçalı bulutlu

ISTANBUL °C, 14°CParçalı bulutlu

KIRKLARELI °C, 10°CParçalı bulutlu

SAKARYA °C, 14°CParçalı bulutlu

EGE HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu, güney ve iç kesimleri zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevreleri ile gece saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 9°CParçalı, zamanla çok bulutlu, bu sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

IZMIR °C, 16°CParçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 10°CParçalı, zamanla çok bulutlu

MANISA °C, 14°Parçalı bulutlu

AKDENİZ HAVA DURUMU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, ilk saatlerden itibaren bölgenin batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.ADANA °C, 21°CParçalı bulutlu

ANTALYA °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 18°CParçalı, zamanla çok bulutluISPARTA °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 11°CParçalı bulutlu

CANKIRI °C, 10°CParçalı bulutlu

ESKISEHIR °C, 10°CParçalı bulutlu

KAYSERİ °C, 13°CParçalı bulutlu

18-12/03/hava-nasil-olacak.jpg

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinin yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 11°CParçalı bulutlu

DÜZCE °C, 13°CParçalı bulutlu

KARABÜK °C, 12°CParçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°CParçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 13°CParçalı bulutlu

GİRESUN °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 14°CParçalı bulutlu

TRABZON °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 11°CParçalı bulutlu

ERZURUM °C, 5°CParçalı ve çok bulutlu

HAKKARİ °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 5°CParçalı ve çok bulutlu

18-12/03/hava-durumu.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 14°CParçalı bulutlu

DIYARBAKIR °C, 14°CParçalı bulutlu

GAZIANTEP °C, 13°CParçalı, zamanla çok bulutlu

SIIRT °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA DURTUMU

Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusunda doğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA: Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde pus ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: Orta, sis anında zayıf.

EGE: Parçalı bulutlu, Güney Ege’nin güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde zamanla kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Doğu Akdeniz gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30 km/sa), açıklarında doğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıklarında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.VAN GÖLÜHava Durumu: Parçalı bulutlu, yer yer puslu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN