Azerbaycan, Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan, Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan Hava Kuvvetleri'ne ait Rus yapımı 2 Su-25 savaş uçağını düşürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 13.18  ve 13.20 civarında cephenin Gubadlı istikametinde Ermenistan'a ait Rus yapımı 2 Su-25 savaş uçağının Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, iki uçağın da Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği kaydedildi. 

ERMENİ ORDUSUNA AİT TANK VE FÜZE SİSTEMLERİ İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmaların ağırlıklı olarak cephenin Hocavend, Fuzuli ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı, 2 Grad füze sistemi, 14 farklı tipte topu, birkaç karakol ve 6 otomobilin imha edildiği ve çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

ERMENİSTAN'IN SİLAHLARI RUSYA'DAN

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtarmak için yürüttüğü süreçte "tarafsız ara buluculuk" rolü üstlenmek isteyen Rusya, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) raporuna göre son 5 yıldır Ermenistan’ın temin ettiği askeri ekipmanların yüzde 94’ünü tedarik ettiği ortaya çıktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Safet / 29 Ekim 2020 17:48

    Türkiye rus ucağı düşürdüğü gibi.aynı takti kulanıldı.ruslar korku sardı eminim

    Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN