AÖL kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu? MEB 2018 AÖL ilk kayıtları son gün ne zaman? Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim gören ve görecek olanların merak ettiği bu soruların yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. AÖL kayıt tarihlerini sayfamızdan görebilir, detaylı açıklamalara ulaşabilirsiniz.
AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı mı? AÖL ilk kayıtlarında son gün ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında alınan AÖL kayıtlarının hangi tarihler arasında olduğu öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2018 AÖL kayıt tarihlerini ve detaylı bilgileri sayfamızdan görebilirsiniz.
AÖL İLK KAYIT İŞLEMLERİ
Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapılacaktır.
AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...
İlk Kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi işlemleri, Açık Öğretim Lisesi Haftalık Ders Çizelgesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Talim Terbiye Kurulu Onayı alındıktan sonra başlayacaktır. Ders Seçimi işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.
İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.
AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile "AÖL yeni kayıt işlemleri ne zaman?" sorusu yanıtını bulurken Açıköğretim lisesi kayıt yenileme tarihi konusunda da bilgi paylaşıldı.
Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme işlemleri henüz başlamamış olup, Kayıt Yenileme işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.
AÖL YENİ İLK KAYIT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?
AÖL yeni kayıt başvuruları il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.
AÖL YENİ KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
AÖL başvuruları, İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
AÖL SINAV TAKVİMİ
I. dönem yeni kayıt işlemleri. 20 Ağustos- 5 Ekim 2018
Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi. 15 Ekim 2018
I. dönem kayıt yenileme işlemleri. 3 Eylül – 5 Ekim 2018
Veri girişi yapılan öğrencilerin veri girişlerinin, sistem üzerinden AÖL tarafından kontrolünün yapılarak gerekli düzelmelerin Yaptırılması/yapılması. 20 Ekim 2018
I. dönem sınava giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 1 Aralık 2018
SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?
Öncelikle AÖL sınavları merkezi sınav sistemi usulüyle tüm illerde yapılıyor ve sürekli yeni sınav merkezleri de ekleniyor var olan sınav yerlerine. Sınavlar çoktan seçmeli yani test usulüyle yapılıyor ve 4 şıktan oluşuyor (ÖSYM sınavları gibi 5 şık değil.) Ve çok saçma bir uygulama olan 3-4 yanlışın 1 doğruyu götürme durumu AÖL sınavlarında bulunmuyor.
Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Yani ilk oturum saat sabah 10.00'da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00'te yapılıyor. Ve öğrencilere oturum başı 2.5 saat soru çözme zamanı veriyorlar.
30 kredilik ders seçim hakkımız var demiştim her dönem. Ve bu da aşağı yukarı 11-15 arası ders yapar ve sınavlarda oturum başı en fazla 6 dersten sınava girilebilir. Tabi genelde en fazla 4 ders oluyor oturum başı sınava girilen ders sayısı. (Örneğin, Cumartesi saba 10:00'da 4 dersten, öğlen 14:00'de 3 dersten sınava girmek gibi).
Her ders için 20 soru soruluyor ve 100 üzerinden değerlendirildiği için soru başı 5 puan ediyor. Ve bir dersi geçmek için 20 sorudan 9'unu doğru çözüp, 45 almak yeterli. Örneğin Matematik 1 dersinin kredisi 4'tür ve öğrenci bu dersin sınavında 45'te alsa, tüm soruları doğru yapıp 100'de alsa alacağı kredi 4'tür. Tabi ne kadar yüksek puan o kadar iyi bir diploma puanı edeceği için, üniversite düşünenler, 45 alarak geçmekten ziyade yüksek notla geçmeyi hedeflemelidir.