Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan ilk toplantı

Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan ilk toplantı

Anayasa Mutabakat Komisyonu Yeni Anayasa için ilk toplantısını yapmak üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığında toplandı. Açılışta konuşan Kahraman, sürecin kolay olmayacağını ifade etti.

Anayasa Mutabakat Komisyonu, ilk toplantısını yapmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığında toplandı.

Yeni Anayasa çalışmaları için oluşturulan ve adı "Anayasa Mutabakat Komisyonu" olarak değiştirilen Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında ilk toplantısını yapıyor. Toplantının açılışında konuşan Kahraman, anayasanın tarifini yaptı.

Kahraman, "Mevcut anayasa imkan vermediği için birçok yasal düzenlemeyi yapamıyoruz. Türkiye'nin ithal ve taklit olmayan, günün şartlarına ihtiyaç veren, yalın, sürekli değişiklik gerektirmeyen kalıcı bir anayasaya ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Kahraman: İşimiz kolay değil

Yeni anayasa yapımının kolay bir süreç olmadığını belirten Kahraman, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Ortak aklı harekete geçirerek anayasa yapım sürecini başarıyla yapacağımıza inanıyorum. 24. yasama döneminde yapılan çalışmalarla, her ne kadar yarım kalmışsa da, komisyonumuza ciddi bir birikim aktarılmıştır.

Yeni kurulan komiyonumuz birikimden faydalanacak ve çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır. Bugünden itibaren çalışmalarına başlayacak olan komisyon önceki çalışmalardan yararlanarak yeni bir çalışma başlatacaktır.

Komisyon çalışmaları konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda basın mensupları çok büyük katkı sağlayacak. Anayasa yapımı kolay bir süreç değildir. Komisyonumuzun yapacağı çalışmalar sonucunda hazırlanacak taslak metin, Türkiye Büyük Milliet Meclisi'ne sunulacaktır.

Hazırlayacağımız anayasa 78 milyonu kucaklamalıdır. 1982 Anayasası yamalı bohçaya dönmüştür. Türkiye'yi geleceğe taşıma yeterliliğinden uzaktır. Yeni bir anayasa yapmaya darbe yönetimlerinden daha fazla hakkımız olduğunu hepimiz takdir ediyoruz."

16-02/04/20160204_2_14108139_5153171.jpg

Partileri temsil eden isimler

Meclis'te düzenlenen toplantıya, komisyon üyeleri AK Parti'den Ankara milletvekilleri Ahmet İyimaya ve Cemil Çiçek ile Gaziantep Milletvekili Aldülhamit Gül, CHP'den Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, MHP'den Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ve HDP'den Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN