Beşiktaş'ın yeni transferi Adriano turp gibi

Kronik bir sakatlığı olabileceği ileri sürülen Brezilyalı yıldızın 12 sezonluk İspanya macerasındaki maç grafiği iddiaları çürütüyor... Adriano, La Liga’da Sevilla ve Barcelona formaları ile toplam 401 resmi mücadelede forma giyerken, 34 karşılaşmada ise sakatlık engeline takıldı. Sakatlık nedeniyle maç kaçırma oranı yüzde 8.47’de kaldı.

[Karar]

SELİM YILDIRIM

Beşiktaş’ın yeni transferi Adriano’nun Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından ortaya atılan ‘kronik sakatlığı olabilir’ şeklindeki iddialar pek de gerçekçi görünmüyor... Barcelona’dan kiralanan tecrübeli sol bekin geçmişte çok sayıda maç kaçırdığı dile getirilse de grafiği öyle söylemiyor. 2004-05 sezonundan bu yana kariyerini İspanya’da sürdüren 32 yaşındaki Adriano, 6 sezon Sevilla, 6 sezon da Barcelona forması giydi. Sevilla’da 207, Barça’da ise 194 resmi karşılaşmada görev aldı. Buna karşın Sevilla’da 9, Katalan ekibinde de 18 maç kaçırdı. İspanya’da geçirdiği 12 sezonda toplam 401 resmi mücadelede forma giyerken, sakatlık engeline ise 34 karşılaşmada takıldı. Oynadığı maç sayısı ile kıyaslandığında sakatlığa takılma oranı yüzde 8.47’de kaldı. Buna kadroda olup da görev almadığı karşılaşmalar da eklendiğinde maç kaçırma oranı yüzde 5’in de altına iniyor. Bu da 40 resmi mücadeleden oluşan ortalama bir sezon için 2 karşılaşma anlamına geliyor. Böyle bir oran için ciddi bir sakatlıktan bahsetmek de pek mantıklı görünmüyor.

KONYA’DA FORMA GİYEMEDİ

2004-05 sezonunda başlayan İspanya serüveninde önemli bir sakatlık yaşamayan Adriano, ilk olarak 20 Ekim 2009’da sakatlandı ve 22 gün süren tedavi sürecinde Sevilla’nın tam yedi maçındaoynayamadı. 16 Temmuz 2014’teki kalp sorununda ise 42 günlük tedavi sürecinin büyük bölümü yaz dönemine geldiği için bu kez de sadece 1 maç kaçırdı. Alanya sınavında aldığı darbe ile sakatlanan yıldız oyuncu, Konya deplasmanında forma giyemese de son idmanlara düzenli olarak katıldı ve Beşiktaş’ın Gaziantepspor ile oynadığı hazırlık maçına da ilk 11’de başlayıp, 69 dakika görev yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

BJK TV bakın nereye taşınıyor...
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Twente'ye transfer oldu
8 yıldır Devler Ligi'nde yer alamayan Fenerbahçe rakiplerinin yüzünü güldürdü

Spor Haberleri