Ağrı, Iğdır ve Kars seçim sonuçları

Ağrı, Iğdır ve Kars seçim sonuçları

Ağrı, Iğdır ve Kars seçim sonuçlarına göre HDP 8, AK Parti 1 vekil kazandı. AK Parti 1 vekili Kars'ta kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Ağrı, Iğdır ve Kars'ta HDP 8, AK Parti 1 vekil kazandı. 

Ağrı'da HDP 4 vekillikle tulum çıkardı

Ağrı'da 4 milletvekilliğinin tamamını da HDP kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Ağrı'da HDP adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan milletvekili seçildiler.

Iğdır'da, HDP 2 vekilliği de aldı

Iğdır'da HDP sürpriz yaparak 2 milletvekililliğini aldı. Iğdır TBMM'ye Mehmet Emin Adıyaman ile Azeri kökenli Kıznas Türkali'yi gönderdi. 

HDP'den ilk sıra adayı olan Mehmet Emin Adıyaman (54) 12 Eylül 1980 darbesinde tutuklanarak Erzurum sıkıyönetim mahkemesinde PKK Kars-Iğdır davasında idamla yargılandı, 3 yıl cezaevinde tutuklu kaldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1991'de mezun olan Adıyaman, Iğdır’da serbest avukat olarak çalışıyor. 

HDP'nin Azeri kökenli milletvekili Kıznas Türkali, Ortaokul mezunu. Türkali, 1992 yılında Topkapı'da bir işçi toplantısında bildiri dağıttığı gerekçesiyle tutuklanıp, 6 ay Sağmalcılar Cezaevi'nde yattı. Türkeli, esnaflık yapıyor ve bir çocuk annesi.

Kars'ta HDP 2, AK Parti 1 milletvekili çıkardı

Kars'ta kesin olmayan seçim sonuçlarına göre HDP 2, Ak Parti ise 1 milletvekili çıkardı. Resmi olmaya seçim sonuçlarına göre HDP'den Ayhan Bilgen (45) ve Şafak Özanli ile AK Parti'den Mehmet Uçum (50) kenti Ankara'da temsil edecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN